Een vertegenwoordiger van Ahrend sprak de kinderen toe.
Een vertegenwoordiger van Ahrend sprak de kinderen toe.

Nieuwe meubels voor basisschool Dommelrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - Als je als school de grote fabriek Ahrend als buurman hebt, dan bof je maar! Basisschool Dommelrode spreekt uit ervaring. Dankzij het Rooise bedrijf is al het meubilair van de school vernieuwd. Woensdagmiddag werd dat met de kinderen officieel ingeluid.

Dankzij de nauwe samenwerking met direct betrokkenen, heeft het vernieuwde pand tijdens de verbouwing van het interieur een totale metamorfose ondergaan. Een bijzonder social-return project met als resultaat een complete state-of-the-art inrichting. Een inrichting waarmee Dommelrode weer een flink aantal jaren vooruit kan. Koninklijke Ahrend voelt de sterke behoefte om in het kader van 'social return' iets terug te geven aan de gemeente Sint-Oedenrode. Zo zijn de uren en meubels geschonken in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Unieke samenwerking met sociale werkplaats Presikhaaf
De complete inrichting is in nauwe samenspraak met de schoolleiding, het schoolbestuur en andere direct betrokkenen onder handen genomen. Presikhaaf Schoolmeubelen, dochtersorganisatie van Koninklijke Ahrend, had een belangrijke rol tijdens het project. De organisatie is binnen Ahrend de inrichtingsspecialist voor het primaire onderwijs en heeft de coördinatie van het project op zich genomen. Eugène Sterken, CEO Koninklijke Ahrend: 'Dit project was voor ons een mooie manier om onze lokale betrokkenheid te tonen en iets terug te doen voor de gemeente Sint-Oedenrode. Een belangrijk deel van de inrichting is verzorgd door Presikhaaf Schoolmeubelen, waar 190 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt al jaren de mooiste schoolmeubelen produceren. Het is een echte showcase geworden voor Ahrend, op loopafstand van het hoofdkantoor, waar onze mensen met trots relaties kunnen rondleiden."

Een living showroom
De uitdaging om grenzen te verleggen was groot. Alle ruimtes – van entree en pantry's tot werk- en teamruimtes – moesten compleet vernieuwd en op elkaar afgestemd worden. Samen met Presikhaaf is een totaal inrichtingsconcept gecreëerd voor alle ruimtes binnen elke onderwijsvorm. Een concept dat even doordacht als toekomstproof genoemd mag worden. Burgemeester Peter Maas van Sint-Oedenrode verrichtte de opening. Ook wethouder Hendriks was aanwezig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding