Gé Muller (l) gaf namens de Lions een cheque aan Martien van den Hove van Stichting KAP
Gé Muller (l) gaf namens de Lions een cheque aan Martien van den Hove van Stichting KAP

Weer een stap dichter bij veilig drinkwater

Algemeen

Sint-Oedenrode - Kolderiek, maar ook bloedserieus. Zo zou je de jubileum-benefietavond van Stichting KAP kunnen noemen. Twee grappige toiletdames zorgden voor de humoristische noot, terwijl iedereen wist waar hij of zij voor kwam: voor veilig drinkwater in Afrika.

Net als vorig jaar vond het diner plaats in zalencentrum De Beurs. Het eten werd verzorgd door Beleving-duo Ralf en Noortje Dirven en een team van vrijwilligers. In de keuken was het opvallend rustig, terwijl 'buiten' meer dan honderd mensen wachtten op een goed bord eten. Het liep gesmeerd, zo zag ook Edwin Gordijn, die als ware gastheer met liefde een steentje bijdroeg aan de avond.
Stichting KAP bestaat dit jaar tien jaar. Vorig jaar werd eveneens een benefietavond gehouden. Toen vertelden betrokkenen over de projecten van de stichting en vond er een veiling plaats. Dit keer niets van dat alles. Behoudens een toespraak van de voorzitter stond de avond voor de rest in het teken van muziek en eten. De enige interruptie kwam van presentatrice Marjan Boersma. Zij riep Gé Muller van de Lionsclub en Martien van den Hove (penningmeester Stichting KAP) naar voren voor een officieel moment. Gé had een cheque bij van maar liefst 750 euro, die Martien maar wat graag in ontvangst nam. Samen met de opbrengst van het diner en met de bijdrage van sponsoren heeft Stichting KAP haar doel bereikt en kan het veilig drinkwater in Ethiopië gaan realiseren. In dat land staat namelijk het eerstvolgende project op de rol.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding