Koeveringse Molen
Koeveringse Molen

Afscheid Van Kasteren van bestuur Koeveringse molen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Mari van Kasteren heeft na ruim tien jaar actief te zijn geweest voor de herbouw van de Koeveringse molen aangegeven zijn bestuursfunctie neer te leggen. Mari stuurde in juli 2005, naar aanleiding van een oproep van de Stuurgroep Vlagheide, het idee in om de Koeveringse molen te herbouwen.

Daarna vormde hij samen met Jos Wijn (Sint-Oedenrode) en Andru van den Oetelaar (Schijndel) het comité Herbouw Koeveringse molen dat in 2008 een rapport uitbracht met als belangrijkste conclusie dat het zinvol was een stichting op te richten met als voornaamste doel het herbouwen van de Koeveringse molen.
Deze stichting werd in september 2009 opgericht en Mari van Kasteren werd de secretaris van de stichting Koeveringse molen en zat ook in diverse commissies. Het idee voor de herbouw werd een van de goedgekeurde plannen binnen het Masterplan Vlagheide waarna de stichting hard werkte voor de realisatie van de herbouw. Dit jaar bracht de stichting een indrukwekkend businessplan uit, ontwikkeld in samenwerking met KNHM en Arcadis en bood dit de drie gemeenten aan. Deze hadden hierom gevraagd. De reden waarom Mari van Kasteren tot deze beslissing gekomen is, komt doordat hem de energie ontbreekt nog door te gaan nadat er zelfs met het uitbrengen van het businessplan niet de nodige doorbraak en stroomversnelling kwam. Ook het verschil van opvatting binnen het bestuur over belangrijke kwesties ging teveel energie kosten.