Wie wordt de neje?
Wie wordt de neje?

Tip 7: Ze zijn regelmatig aan de race

Algemeen

Papgat - Over een maand is het zover en wordt de nieuwe Prins van Papgat en zijn Heer Adjudant geïnstalleerd. Een spannende tijd voor dit nieuwe koppel treedt aan maar of zij daar nu al buikkrampjes van krijgen is maar de vraag.

Natuurlijk wil de Prinskeuzecommissie met deze tip aan ons compleet iets anders duidelijk maken. Misschien dat beide heren verslaafd zijn aan het Playstationspel F1-2015 en uren samen voor het scherm doorbrengen. Of zijn ze bekend bij ons regionale politiekorps doordat ze regelmatige blauwe enveloppen voor nieuwe snelheidsovertredingen in de bus krijgen. Persoonlijk ken ik wel iemand die heel zijn leven al ons land en de zuidelijke landen om ons heen doorkruist en waarvan bekend is dat dit regelmatig een race tegen de klok is die gepaard gaat met de nodige bekeuringen. Of zijn de heren wellicht lid van een lokale motorclub en gaan ze met motorvrienden Grand Prix wedstrijden bezoeken?

Als ik op zondagochtend met onze hond een heerlijke wandeling ga maken in het mooie Rooise buitengebied moet ik regelmatig een stapje opzij doen om fanatiek sportende medemensen voorrang te verlenen. Links en rechts word ik dan voorbij geracet door allerlei kleurrijke pluimages in strakke pakjes op diverse soorten tweewielers. Aangekomen op mijn bestemming en zittend op een bankje werp ik mijn blik over de schitterende vennen en bedenk ik mij dat ook watersporters er regelmatig een echte race van kunnen maken. Dit laatste is natuurlijk van toepassing op en in het water.

Terugkijkend op eerdere tips probeer ik een verband te leggen tussen de nieuwe en oude aanwijzingen. Een groot aantal personen die ik ken valt af omdat zij zeker niet van spelletjes houden en altijd op tijd naar huis gaan. Het is op dit moment een soort van afvalrace geworden en misschien moeten wij op zoek naar twee heren die regelmatig verwikkeld zijn in een persoonlijke afvalrace. Want natuurlijk wil elke nieuwe Prins dat het prinsenpak hem perfect zal staan als hij tijdens het Elf-Elf wordt gepresenteerd als nieuwe Prins van Papgat.

Alle tips zijn terug te lezen op de website papgat.com en extra informatie is te vinden op de Facebook pagina Tips van Papgat. Je kunt je oplossing mailen naar de voorzitter van de Prinskeuzecommissie: Sandra van der Linden, lindensa@zonnet.nl En ben jij de eerste die het koppel goed heeft geraden, dan word je persoonlijk door de nieuwe Prins en Heer Adjudant gefeliciteerd en krijgt je een overheerlijke fles Papgatwijn en natuurlijk de eeuwige roem.