korfbal
korfbal

Odisco geeft wedstrijd weg in 20 minuten

Afgelopen zondag speelde Odisco tegen Bio in Veldhoven. Bio is een bekende tegenstander en Odisco wist dat het een pittige wedstrijd zou gaan worden.

De 1e helft ging gelijk op: Odisco en Bio creëerden beide kansen, maar waren niet zuiver in de afronding. Dit resulteerde in een 2-4 stand na 17 minuten. Lisa Wouters, Meike Leenderts, Myrthe van Heereveld en Marlon van Heeswijk maakten de doelpunten. Tot de rust kon Odisco niet verder weglopen en kwam Bio niet dichterbij, maar duidelijk was dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Via Lisa Wouters, Marlon van Heeswijk en Meike Leenderts was het 5-7 met de rust. In de rust werd de dames verteld wat feller te worden en meer te gaan bewegen. De doorloopballen van Bio moesten eruit gehaald worden, want daar zat het meeste gevaar in.

Na rust speelde Odisco sterk en liep in het 10 minuten weg naar 6-12 via 2x Marlon van Heeswijk, Floor van Heeswijk, Meike Leenderts en Myrthe van Heereveld. De wedstrijd leek nu binnen, maar niets was minder waar. Odisco leek moe en Bio schakelde een tandje bij. Bio kon binnen 10 minuten terugkomen naar 10-12. Via Meike Leenderts werd het snel 10-13, maar Odisco kwam niet meer terug in het spel. Bio kwam langzaam dichterbij en kon 3 minuten voor tijd zelfs op 13-13 komen. Odisco kon zelfs een gelijkspel niet veilig stellen. Eindstand 15-13. Het vertrouwen in de 2e helft zakte weg en Bio kreeg steeds meer vertrouwen. Zo stond Odisco na 35 minuten toch met lege handen. Aanstaande zondag speelt Odisco om 13.00 uur thuis tegen Tuldania.