Entree van het Damiaancentrum
Entree van het Damiaancentrum

Nationaal Integratiediner bij Damiaancentrum

Algemeen

Sint-Oedenrode - Gezellig tafelen en andere mensen leren kennen? Dat kan in het Damiaancentrum op donderdag 8 oktober, tijdens het Nationaal Integratiediner.

Dit jaar wordt het Nationaal Integratiediner voor de vijfde keer gehouden. Het diner is bedoeld om mensen uit verschillende culturen te ontmoeten en beter te leren kennen. Dit gebeurt onder het genot van (zelf gemaakte en meegebrachte ) hapjes en gerechten.
Eten verbindt, het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol en achter ieder gerecht zit een verhaal. Dat leidt vaak tot hele mooie gesprekken. Aan tafel bij het Nationaal Integratiediner ontdekken mensen dat ze misschien wel heel veel verschillen van elkaar, maar dat die verschillen juist interessant zijn. En dat zij ook veel overeenkomsten hebben. Daarom luidt het motto van het Nationaal Integratiediner ook als volgt: 'het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.'

Op 8 oktober gaan, verspreid in Nederland, duizenden mensen met verschillende achtergronden op honderden locaties samen aan tafel om te genieten van elkaars eigengemaakte gerechten. Een ontspannen en smakelijke manier om elkaars cultuur en achtergronden te ontdekken en om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.

Ook Sint-Oedenrode doet mee met het Integratiediner. De vrijwilligers van het Damiaancentrum nodigen u van harte uit om te deel te nemen. Iedereen is welkom. Wilt u meedoen? Kom op 8 oktober naar het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, en breng een gerechtje mee (om eventueel iets op te warmen zijn fornuis en oven aanwezig). Inloop vanaf 18.00 uur. Aanvang Diner 19.00 uur (tot ca. 21.30 uur). Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Het Damiaancentrum zorgt voor koffie en thee. Voor meer achtergrondinformatie: nationaalintegratiediner.nl en www.damiaancentrum.nl
Opgeven kan tot 1 oktober bij Maria van Schijndel mvanschijndelvandem@hotmail.com Telefoon: 06 1997 1355.