Foto: Ivo Rijniersce
Foto: Ivo Rijniersce

VDZ Racing opent aanval op top 3

Algemeen

Aankomend weekend zal VDZ Racing met coureur Roel van der Zanden (Sint-Oedenrode) en navigatrice Ilse van de Sande (Nuenen) deelnemen aan de Hellendoorn Rally, die de aftrap betekent voor de 2e helft van het Nederlandse rallyseizoen. Daarna volgt nog de GTC Rally (9-10 oktober) en de Twente Rally (voorheen Euregio Rally, op 1 november a.s.). De Hellendoorn Rally en de GTC Rally tellen nog mee voor de Nissan 350Z Challenge.

Op het moment van schrijven staat VDZ Racing op de 4e plaats in de tussenstand van de Nissan 350Z Challenge met 68 punten. De eerste 2 plaatsen (Erwin Klippel/Jouri Dockx en Stijn van Bree/Marco Schillemans) lijken buiten bereik maar het gevecht om de 3e plaats is in volle gang. Concurrent Arjan Heijstek, die in Hellendoorn genavigeerd wordt door Saskia Bleijenberg heeft een voorsprong van 13 punten, terwijl er voor een overwinning 30 punten te verdienen zijn, 2e plaats 23 punten, 3e plaats 18 punten enz. Ook even achter VDZ Racing staan nog een aantal teams die in de eerste seizoenshelft pech hebben gehad, waardoor de laatste 2 rally's meetellend voor de Challenge enorm belangrijk worden. Naast de blik naar voren zal VDZ Racing ook met een schuin oog naar achter moeten kijken en alles is dan ook gericht op finishen met zo min mogelijk pech.

De Hellendoorn Rally bestaat uit 16 klassementsproeven, goed voor 187 kilometer op snelheid. Op vrijdagavond zullen er 6 proeven verreden worden, de resterende 10 worden verdeeld over de zaterdag. Na de shortrally in Kasterlee is de auto weer helemaal in orde gemaakt door het serviceteam waardoor niets een goed resultaat in de weg zou moeten staan. Hopelijk blijft de mist die vorig jaar de vrijdagavond teisterde en zorgde voor het cancellen van 4 proeven dit jaar weg zodat het een mooie strijd gaat worden.

Roel: "Hellendoorn was vorig jaar de eerste wedstrijd die ik met Ilse reed. Zeker de opening in de mist was toen erg heftig. Intussen hebben we elkaar in de auto erg goed leren kennen. Het vertrouwen is super en ik weet zeker dat we nu een stuk harder zouden kunnen rijden. Ik hoop natuurlijk wel op mooi weer. Dit is voor de toeschouwers leuker en voor ons ook een stuk fijner. Bovendien hoeven dan geen proeven geannuleerd te worden. We gaan in ieder geval vol de wedstrijd in en ons best doen het extra wedstrijdritme van Kasterlee hier te gebruiken voor goede resultaten."

Hellendoorn Rally:
Serviceterrein: Van Keulen, Industrieweg, Industrieterrein 'T Lochter te Nijverdal. Start rally vrijdagavond 1e deelnemer: 18:31 uur, Service OUT. Op dit moment is nog niet bekend met welk startnummer VDZ Racing zal starten.