De entree van het Damiaancentrum
De entree van het Damiaancentrum

Damiaancentrum zoekt hulp

Algemeen

Het Damiaancentrum aan de Schijndelseweg 46 in Sint-Oedenrode, dat zich inzet voor kwetsbare mensen in de omgeving, is op zoek naar medewerkers voor verschillende van zijn werkgroepen. Een coördinator voor de maandelijkse Onderonsjes, ontmoetings-bijeenkomsten voor ouderen, is het hardst nodig. Maar ook deskundige hulp in het naaiatelier, iemand voor PR-werkzaamheden en mensen die de grote ontmoetingstuin willen helpen onderhouden zijn zeer welkom.  Voor nadere inlichtingen: 06-43654850.

Het Damiaancentrum, gelegen achter het voormalige klooster aan de Schijndelseweg, is een sociaal centrum en wil mensen een plaats bieden om elkaar te ontmoeten, samen te werken en elkaar te inspireren om er te zijn voor een ander. Er zijn verschillende werkgroepen die instaan voor de werkzaamheden van het centrum. Zo organiseert de werkgroep voor ouderen elke maand een bijeenkomst, waar bij een activiteit ouderen elkaar in ongedwongen sfeer ontmoeten. Ook wordt jaarlijks een vakantieweek voor deze ouderen georganiseerd. Een coördinator/organisator van de maandelijkse "Onderonsjes" is dringend nodig.

De werkgroep "naaiatelier", die wekelijks mensen leert kleding maken en herstellen en om te gaan met (naai)machines, kan erg goed een begeleid(st)er gebruiken, die een beetje vaardig is op dit gebied, maar vooral ook het ontmoetingsaspect hierbij in de gaten houdt.Dringend behoefte is ook aan iemand, die ervaring heeft in PR-werk en de interne en externe communicatie kan verzorgen.

In de afgelopen jaren is een prachtige groenten/bloementuin aangelegd aan de voorkant van het centrum. Voor het onderhoud daarvan is behoorlijk wat tijd nodig en daarom is het Damiaancentrum op zoek naar iemand, die plezier heeft in werken in de tuin en ook graag omgaat met mensen. Voor meer informatie over het Damiaancentrum zie www.damiaancentrum.nl en wil je meer inlichtingen over de vacatures, bel dan naar 06-43654850.