Afbeelding

Zevensprong begint dinsdag

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dinsdag 21 juli start de 29e editie van de Zevensprong, de Rooise kindervakantieweek voor alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basis- en speciaal onderwijs. De kerngroep is al sinds september vorig jaar druk met het organiseren van deze week. Vanaf dinsdag staan zo'n 55 vrijwilligers klaar om de 250 kinderen iedere dag te begeleiden en een onvergetelijke week te bezorgen.

Programma
Dinsdagochtend gaat de Zevensprong om 9.30 uur van start bij manege de Pijnhorst. Na een feestelijke opening beginnen de kinderen aan een sport- en knutselcircuit. Alle opdrachten en spellen hebben met het thema "Met de Zevensprong op safari" te maken. In de loop van de middag gaan alle 250 kinderen met hun begeleiding te voet in een lange stoet naar Mariëndael. De Zevensprong is uitgenodigd om te komen kijken naar een toneelvoorstelling "Snorro" die speciaal voor de kinderen van de Zevensprong wordt uitgevoerd door jeugdtheatergroep Kersouwe en wordt aangeboden door Mariëndael.
Woensdag is het tijd voor een Zeskamp waarbij de kinderen helemaal los kunnen gaan op grote luchtkussens met namen als The Battle, Jungle Run en Climbing Banana. Daarnaast is er een spoorzoektocht in park en wijk de Kienehoef .

Donderdag vindt de traditionele busreis plaats. Waar we naar toe gaan blijft nog even geheim... Snel weten waar de bus de kinderen naar toe heeft gebracht? Volg de Zevensprong dan op Twitter en Facebook. Vrijdagochtend starten de kinderen vanaf de Streepen met een safari door het centrum. 's Middags is er een spannende bingo. Daarna is er natuurlijk de prijsuitreiking en vindt de afsluiting plaats waarbij iedereen aanwezig mag zijn. U bent vanaf 15.20 uur van harte welkom bij sporthal de Streepen.

Feestavond
Voor de kerngroep en de vrijwilligers start de Zevensprong maandag. Na de voorbereidingen overdag vindt 's avonds een feest plaats in Van Ouds. Deze avond wordt gesponsord door Tapperij Van Ouds, Cafetaria de Mert en Drankenhandel van Boxmeer. De avond is bedoeld om alle vrijwilligers bij voorbaat te bedanken, maar ook de onderlinge kennismaking staat tijdens deze avond centraal. Gedurende de week is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ook kunt u de Zevensprong volgen via Twitter @zevensprongROOI, Facebook "Stichtingdezevensprong" of www.zeven-sprong.nl.