Nieuwe leden van de Nijnselse Ruiters
Nieuwe leden van de Nijnselse Ruiters

Nieuwe Nijnselse ponyamazones en ruiter

Sport

Nijnsel - Wie ziet u staan op de foto? De splinternieuwe leden van de Nijnselse ponyruiters.

Van links naar rechts Wieke Koster en haar pony Dolly, Ditz Guntlisbergen op oude vertrouwde Mickey, Michelle Westerdijk die de kinderen alle in en outs van de dressuursport bijbrengt,
Meike Nooijen die pony Milo van Milou geleend heeft, Wieke Koster op haar pony Spookje en Milou Raaijmakers die op de pony van Rachel is gaan zitten voor de foto. Binnenkort gaan de meeste van dit groepje voor het eerst kennis maken met ponyrijden in wedstrijdverband. Het thema van deze wedstrijd is boerderij. Op de volgende onderdelen kunnen de kinderen spelenderwijs de strijd met elkaar aangaan: Bixie, verrassingsspel, oefenparcours, barrelrace, stoelendans. Ook is er een prijs te winnen voor de combinatie die het leukst verkleed is.

Een bixieproef is een dressuurproef waarin de route die de kinderen moeten rijden gedeeltelijk wordt aangegeven middels balken op de grond of palen. De figuren die ze dan rijden zijn wel dezelfde als in een gewone dressuurproef. Tijdens een oefenparcours gaan de kinderen al een heus springparcours afleggen alleen de balken blijven dicht bij de grond. Wilt u de kinderen gaan aanmoedigen dan moet u vrijdagavond 19 juni naar de Beukelaarstraat 3 in Veghel. In een kort gesprekje met de nieuwe combinaties werden klinkende namen als Anky van Grunsven (de dames) en Jeroen Dubbeldam (Ditz) als idolen genoemd. Dus ze weten wel al welke kant ze op willen. Voor kinderen die ook op deze manier kennis willen maken met ponywedstrijden. Op 9 augustus aanstaande organiseren de Nijnselse ponyruiters ook een bixie-wedstrijd. Schrijf je in via www.concours.nl en doe mee of kom kijken.
Dit weekend was er voor de dressuurafdeling van de kring een selectiewedstrijd in Geldrop. Marieke Siertsema startte haar paard Flash in de klasse L2. De jury beloonde de proef van deze combinatie met 67.3% en een derde prijs. Leonie Jochems kwam ook aan de start in Geldrop met haar paard Ferrovanck PPin de klasse L2. Zij behaalden in de tweede proef de eerste plaats met 64.3%. Michelle Westerdijk startte haar paarden in de klasse L1. Met Garnier behaalde ze de tweede prijs met 67.7% en met Grand Romancier F de derde prijs met 65.3%.
Marwin van den Nieuwenhuijzen startte dit weekend op een internationale wedstrijd in Asten. Met de goedgekeurde dekhengst E.R.P. van www.olland.biz behaalde deze combinatie bij de youngsters (beste zes jarige) een tweede prijs.