De contouren zijn nu al zichtbaar.
De contouren zijn nu al zichtbaar.

Bouw Parkzicht Kienehoef nu echt begonnen

Algemeen

De bouw van Parkzicht Kienehoef is nu echt begonnen. De contouren van het gebouw zijn inmiddels zichtbaar. Er is begonnen met de realisatie van de kelder. Dinsdagmiddag startten grote machines met het verwezenlijken van betonnen palen om de kelder stevig houvast te geven.

In totaal worden er 47 gaten geboord die direct met beton worden volgestort. Als deze klaar zijn krijgt de kelder gestalte en zal deze aan de palen worden bevestigd. "Zo blijft die in ieder geval op zijn plek", stelt mede-initiatiefnemer Johnny van den Biggelaar gerust. "We verwachten dat het gebouw rond de Kerst klaar zal zijn, maar richten ons nog steeds op het volgend voorjaar om open te gaan." De constructie van het pand zal volgens Van den Biggelaar vrij licht zijn. Er wordt veel gebruik gemaakt van glas en hout. Zonnepanelen gaat Parkzicht nog niet dragen. "Dat past nog niet in ons budget. Wel worden al voorzorgsmaatregelen getroffen dat we er later makkelijk naar kunnen overschakelen", weet Van den Biggelaar. Het gebouw wordt wel zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen die zoveel mogelijk in de buurt worden aangeschaft. De aannemer die Parkzicht Kienehoef bouwt is Wouters uit Schijndel.

Inbraak
Tientallen meters verderop staat sinds Pasen een kleine horeca-unit. Afgelopen weekend is daar ingebroken. "In eerste instantie leek de schade mee te vallen. Toen ik op Eerste Pinksterdag binnen kwam zag ik dat er blikjes Red Bull en zakjes snoep weg waren gehaald. Toen merkte ik dat ik geen stroom had. Dat bleek te komen doordat de inbrekers de stroomleiding hadden vernield. De ijskist had ik flink gevuld omdat ik drukte verwachtte. Al die ijsjes heb ik weg kunnen gooien. Erg jammer dat dit moet gebeuren. Hopelijk heeft iemand iets gezien." Tips kunnen worden doorgegeven aan de politie: 0900-8844.

Goed nieuws is dat de openbare toiletten weer terug zijn in het park, na anderhalve maand van weggeweest. Van den Biggelaar: "We kregen eerst veel negatieve reacties te horen van mensen die niet naar de wc konden in het park. Gelukkig heeft wethouder van der Heijden er persoonlijk voor gezorgd dat de toiletten weer terug zijn. Nu laten de bezoekers massaal weten daar erg blij mee te zijn. Het is een perfecte oplossing, want bij goed weer zijn hier soms honderden mensen."