Logo mooirooi.nl
Beckart plein in aanbouw.                   | Fotonummer: 7fcff5
Beckart plein in aanbouw.
Kunst en Cultuur

Beckartplein op tijd klaar voor de kermis

  Cultuur

Nijnsel - De Nijnselnaren hebben de laatste maanden de metamorfose van het kerkplein kunnen volgen. De reacties waren allemaal positief. Nu het bijna klaar is zal iedereen nieuwsgierig zijn naar het eindresultaat.

Op vrijdag 5 juni omstreeks 20.00u zal het officieel in gebruik worden genomen. De Beckart zelf heeft ook enige aanpassingen ondergaan. De entree is vernieuwd, zonwering is geplaats en de toiletgroepen zijn volledig gerenoveerd. Het terras is in een nieuw jasje gestoken en zal uiteraard tijdens de kermis open zijn. Dat alles maakt het allemaal wat gezelliger en meer uitnodigend. Met de kermis erop zal het dorpshart pas echt gaan bruisen.

Nijnsel kermis van 5 tm 8 juni
De kermis is in aantocht. Dit jaar vindt van 5 t/m 8 juni de Nijnselse Kermis plaats. Het wordt een bijzondere kermis, omdat tegelijkertijd het nieuwe dorpsplein officieel wordt geopend.

Tijdstip aangepast
Ook nieuw is de verschuiving van de aanvangsdag. Nu is gekozen om op vrijdag te beginnen en te eindigen op de maandagavond. De ervaring leerde dat de dinsdag geen aantrekkelijke dag meer was en dat de vrijdag wellicht leidt tot meer belangstelling.

Programma
Vrijdag 5 juni 19.00u: opening kermis in combinatie met opening van het nieuwe dorpsplein. In de Beckart treedt na de opening Rockin' Daddy op.
Zaterdag 6 juni 20.00u: optreden "the Oldtimers." Opgericht in 2006. Na enige wisseling is de bezetting sinds 2007 stabiel met artiesten die in het verleden ruimschoots hun sporen hebben verdiend. Ze maakten deel uit van bands als "The Dynamite Shadows" en "Hot Dog." Ook het repertoire van The oldtimers voert iedereen terug naar de roemruchte 50er en 60er jaren. Songs van The Cats, The Beatles, The Eagles, The Stones, Elvis Presley enz.
-Zondag 7 juni vanaf 14.00u: met optreden discjockey van Maurik.
-Maandag 8 juni vanaf 17.30u: "pannenkoekfestijn" voor de schooljeugd. Gratis pannenkoeken. Het programma zal muzikaal worden opgeluisterd door een aantal muziekgezelschappen

Iedereen uitgenodigd
Het is bedoeling dat u allemaal komt. Vele vrijwilligers hebben zich de laatste jaren samen met de dorpsraad hard gemaakt voor een herinrichting van de kern. Met behulp van de provincie en de gemeente is er hier het resultaat.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!