Het Bastion met de kenmerkende rotonde op de voorgrond.
Het Bastion met de kenmerkende rotonde op de voorgrond.

Nieuwe expositie in Zaken-en Bestuurscentrum

Cultuur

Op vrijdag 29 mei om 17.00 uur is in het Zaken- en Bestuurscentrum Sint-Oedenrode de opening van een nieuwe expositie met keramiek van Tineke Akkers en schilderijen van Hennie van Grinsven en Bert Josquin.

Al sinds de ingebruikname van het pand in 1999 zijn er in het Zaken- en Bestuurscentrum Sint-Oedenrode steeds wisselende exposities geweest. Veel lokale en regionale kunstenaars zijn de afgelopen jaren in de gelegenheid gesteld hun werk hier te exposeren. Voortaan is de organisatie van de exposities in handen van HavemanKunst uit Sint-Oedenrode. Lia Bekkers is uitermate tevreden met het initiatief van Ina Haveman. Ina zal in de toekomst elke vier maanden een nieuwe expositie met kunstwerken van regionale kunstenaars organiseren. Tineke Akkers uit Nijmegen (keramiek), Hennie van Grinsven uit Schijndel en Bert Josquin uit Breda (beiden met schilderijen) bijten de spits af .

Tineke Akkers, geboren en getogen in Nijmegen, heeft de opleiding keramiek gevolgd aan de 'Akademia di Arte'. Haar werken van klei zijn 'vol en rond'. Zij volgt het lijnenspel van het menselijk lichaam en de verleidelijk, vrouwelijke vormen. Hennie van Grinsven komt uit Schijndel. Zij heeft het schilderen geleerd bij het Pieter Breugel Instituut in Veghel. In de beginjaren werkte ze veel met aquarel en pastel. Tegenwoordig werkt ze graag met acryl. Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit bloemen, dieren en zomerse, Italiaanse taferelen. Ze gebruikt veel aardetinten en Toscaanse kleuren.

De uitspraak van Bert Josquin "De verf speelt met mij" is de beste manier om te duiden hoe het schilderen hem raakt. Hij is altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Kwasten, paletmessen, een verfbrander, zand, dikke klonters verf, acryl en epoxy. Het kan niet gek genoeg bij hem. De verf en het experiment kiezen uiteindelijk de expressie. Elk schilderij is een uniek stuk. Bart schildert vanaf 2006. Het liefst maakt hij grote doeken. De opening van de expositie is op vrijdag 29 mei om 17.00 uur in het Zaken- en bestuurscentrum, Bastion 1 in Sint-Oedenrode. Iedereen is daarbij van harte welkom. U kunt de tentoonstelling ook bezoeken tijdens de open atelier route Kunst in Rooi op 30 en 31 mei.