Archief
Archief

Spelers TV De Kienehoef vlammen bij DJK

Sport

Sint-Oedenrode - Met Hemelvaart worden elk jaar de Districts JeugdKampioenschappen (DJK) georganiseerd door de tennisbond. Dit toernooi is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers uit het district Oost-Brabant die strijden om de titel 'districtskampioen Oost-Brabant' in de eigen categorie.

Spelers die behoren tot de top 8 van het district op de nationale ranglijst in hun leeftijdscategorie plaatsen zich automatisch voor de eindrondes op 23 en 24 mei. Voor alle andere spelers staat inschrijving voor de voorrondes open. De 13-jarige Jade Kluijtmans plaatste zich vanwege haar goede ranking (53) direct voor de eindronde. Ruben Plaat, Tim Heijmans, Rik van de Koevering en Simon Tersmette probeerden zich via de voorrondes te plaatsen. Eerstgenoemde trof het niet met de loting en moest in zijn poule aantreden tegen de nummer 82 van Nederland, Noah Gabriël. De zoon van voormalig proftennisster Olga Kalyuzhnaya was als eerste geplaatst en dus de gedoodverfde favoriet om de eindronde te bereiken. Zijn feestje werd echter verpest door de één jaar oudere Plaat, die hem in een spannende wedstrijd wist te verslaan: 7-5 7-6. Door deze zege en een zeer simpele overwinning in zijn eerste wedstrijd plaatste Ruben zich voor het finaleweekend, waarin hij uitkomt tegen de nummer 73 van Nederland. Wederom een mooie uitdaging staat hem dus te wachten.

Minder succes was er voor Rik van de Koevering, die helaas geen enkele partij winnend wist af te sluiten. Op het gravel van TV Frisselstein werd hij onder andere afgetroefd door Ocker Beyer en Thomas Danckaarts. In navolging van Ruben wisten Simon en Tim zich ook te plaatsen voor het koningsbal. Eerstgenoemde sloeg zich door zijn tweede plaats in de poule naar het afvalschema t/m 16 jaar waar hij een oude bekende tegenkomt in Mika Dierks. Een paar weken geleden wist hij Simon nog nipt af te troeven bij het jeugdranglijsttoernooi van Bastion Baselaar: 6-7 6-4 6-3. Komende zaterdag krijgt hij dus de kans op revanche. Tim zal dan zijn opwachting maken tegen de als tweede geplaatste Roel van der Heijden, die hij afgelopen zondag nog tegenkwam in de landelijk competitie op zondag. Hoewel beide heren elkaar niet troffen in het enkelspel, wist Van der Heijden Tim al in het dubbelspel te verslaan. Nieuwsgierig naar het niveau van alle heren (en dame)? Kom dan op 23 en/of 24 mei naar TV Frisselstein in Veghel. De wedstrijden starten om 9:00 uur.