Afbeelding

Programma Koningsdag 2015

Algemeen

Zaterdag 25 april: vanaf 21.00 uur tot 01.30 uur op verschillende podia in het Centrum optredens van diverse muziekgezelschappen. Zondag 26 april: van 15.00 uur tot 21.00 uur Vrijmarkt met marktkramen door het Centrum van Rooi. Met volop muziek op de diverse podia. Ook na afloop van de Vrijmarkt vanaf 21.00 uur op diverse plekken gezellige muziek.

Maandag 27 april: KONINGSDAG; 10.00 uur, Burgemeester Maas opent officieel Koningsdag d.m.v. de vlag te hijsen en een toespraak te houden voor het Kerkplein. De Brabantband zal het Wilhelmus spelen. 10.30 uur; De kramen voor de Kinder-Speelgoedmarkt kunnen ingericht worden. Op hetzelfde tijdstip vindt ook de start plaats van de versierde fietstocht voor kinderen en voor hun opa's en oma's. Ze worden muzikaal uitgezwaaid door de Brabantband. Meteen daarna volgt de prijsuitreiking vanaf het podium op het Kerkplein. 10.45 uur; Officiële opening van Koningsdag 2015 op Odendael door de voorzitter van de Oranje Vereniging. Gezamenlijk wordt daar het Wilhelmus gezongen m.m.v. de Ollandse Dorpskapel. 11.00 uur; Aanvang Oranje Concert Odendael door Ollandse Dorpskapel; 11.30 uur Ontvangst gedecoreerden op kasteel Henkenshage door Burgemeester Peter Maas. Inmiddels zijn de kramen ingericht en zal door de winnaar of winnares van de mooist versierde fiets het officiële startsein worden gegeven van de Kinder-Speelgoedmarkt. 12.00 uur Start optreden van The Dutch Show Company op het Kerkplein. Ze zullen telkens een half uur optreden tot 17.00 uur. Het is zeer de moeite waard om deze groep aan de gang te zien en te horen. De tijd tussendoor zal een discjockey de muziek verzorgen. Ook hier zal na 17.00 de DJ nog lekker even doorgaan.

Grime-kunstenares Connie Simons staat van 12.00 uur tot 16.00 uur op de Markt klaar om kinderen, die dat willen, prachtig te schminken. Op de Markt naast de kiosk staan 2 springkussens opgesteld voor de kinderen. Dus springen, plezier maken en duikelen maar. Intussen is The Dutch Show Company op het Kerkplein al lekker warm gedraaid en halen ze alles uit de kast om iedereen te vermaken. In de tijd dat ze niet optreden zal de DJ lekkere muziek draaien, afgewisseld met muziek vanaf het podium t.o. De Ossekop. 14.30 uur; Optreden op het Kerkplein vóór het podium, van Dansschool "Sportcentrum v.d. Oever" o.l.v. Claudia van Gorkum. Kinderen die dat willen kunnen lekker meedoen en meedansen.

Op diverse plaatsen door het Centrum zullen er kraampjes staan waar allerlei lekkernijen te koop zijn, speciaal voor de kinderen staat er, in de buurt van de springkussens, een snoepkraam vol met lekkers. Ook het Kerkplein is zeker een bezoekje meer dan de moeite waard. Het zal omgetoverd worden tot één groot, gezellig, luxe terras. Nieuw voor Koningsdag is de mogelijkheid om de Oranje Vereniging te steunen voor een bedrag van minimaal € 5,00. U krijgt daarvoor een prachtige onderscheiding die u persoonlijk opgespeld zal worden door niemand minder dan "De Koning". Gezeten op zijn koninklijke zetel zal hij voor elke ontvanger van de onderscheiding een persoonlijk woordje uitspreken. Kom dus op 27 april naar de Koningstroon op de Markt van 13.00 uur tot 17.00 uur

In zorgcentrum Odendael zal om 13.30 uur weer het traditionele kaarten plaatsvinden met om 16.30 uur de prijsuitreiking door Oranje Vereniging. Om 19.30 uur zal de Oranje Kienavond van start gaan met prachtige prijzen.