Afbeelding

Dames MHC winnen in slotfase

Sport

Zondag 12 april stond de thuiswedstrijd tegen Concordia uit Het Limburgse Roermond op het programma. De dames van Rooi waren, na drie nederlagen op rij, gebrand om de drie punten in Rooi te houden. Afgelopen week was er goed en hard getraind en dus was het vertrouwen om te winnen aanwezig.

De dames van Rooi begonnen sterk aan de wedstrijd. Zij lieten goed samenspel zien en er werd goed gekeken, gepasst en uiteindelijk afgemaakt. Iris van de Loo maakte de 1-0. Een mooie comeback. Iris maakte namelijk na lange afwezigheid wegens blessure vandaag weer haar eerste minuten. En hoe. Later was het echter Concordia dat zich terugwerkte naar een gelijkstand. Een strafcorner werd uiteindelijk met een variant het Rooise doel ingetikt.

De tweede helft startte Rooi fel. Dat was ook de doelstelling in de rust. Fel spelen, geen onnodig balverlies en rust houden. Daarna kakte Rooi echter in. De Rooise ploeg kreeg het niet goed onder controle en leverde onnodig veel ballen in. Concordia wist hier verschillende kansen door te creëren. Gelukkig stond keepster Vera Simons weer enorm sterk te keepen en hield onder andere achterhoedespeelster Sabine Kühne verschillende ballen van het doel.

De spanning liep op en de wedstrijd kon beide kanten uitvallen. Uiteindelijk wist Rooi in de laatste seconden van de wedstrijd de 2-1 te maken. Wederom door Iris van de Loo, die later als Woman of the match werd bekroond. Na een wereldpass van Floor Oppers sloeg zij de bal in het doel van Concordia. Daarmee hield Rooi de drie punten gelukkig in eigen huis. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Basko op het programma. Rooi hoopt ook daar de drie punten mee naar huis te nemen.