Afbeelding

Vanuit Zimbabwe naar de reünie in Boskant

Algemeen

Ook dit jaar is er weer een reünie voor (oud)-Rooienaren die deze jaargang 50 jaar worden. Net als de afgelopen jaren gaat DeMooiRooiKrant een serie portretten publiceren van enkele van deze Sarahs en Abrahams. In de eerste aflevering Tanja Lubbers. Via het 50-jarigen comité kwamen we met haar in contact. Lang leve het internet, want Tanja woont al jaren in het verre Zimbabwe. Wat heeft haar daar gebracht? Hoe leeft ze in het Afrikaanse land? Ze vertelt er graag over.

Op welke basisschool heb je vroeger gezeten?
"Ik zat op de Sint Antonius van Padua school in Nijnsel. Het eerste jaar nog op de Sint Bernadetteschool. Dat was toen een meisjesschool."

Wat zijn uw meest dierbare herinneringen?
"Optreden! Ik vond het leuk om op toneel te staan. Bijvoorbeeld in de musical 'Koeken voor de Koning' of met onze Abba playback act, of the Three Degrees…"

Wie waren uw vrienden op de basisschool?
"Samen met Myrande v.d. Brand, Patrick van Oirschot en Erik van Wershoven waren we ABBA. Erik had een Omo waspoederton als drumstel en Patrick een schoenendoosgitaar. Myrande en ik maakte hele choreografieën en outfits. Myrande was sowieso lang mijn beste vriendin. We speelden in de bossen bij haar oma, reden op haar pony en gingen vaak naar Jeanine Vos en Astrid Giezen die in de buurt van haar oma woonden. Met Hermine Vloemans was ik archeoloog en deden we opgravingen aan de oever van de Dommel en hadden we een geheime club, Herta genaamd (Hermine en Tanja natuurlijk). We gebruikten geheimschrift en waren detectives. Karin Flores en ik hadden een eigen boomhut. We woonden een straat van elkaar en konden elkaars slaapkamerraam zien. Via een eigen lichtsignalenalfabet 'spraken' we elkaar 's avonds."