Rooi Heren 1 start zaalcompetitie voortvarend

Roois nieuws
Na een boeiende eerste seizoenshelft, waarin het vaandelteam van MHC Sint-Oedenrode voor het eerst in haar historie in de 1e klasse mag acteren en zij steeds beter haar draai weet te vinden, is afgelopen zondag de zaalcompetitie van start gegaan. Voor eigen publiek in Sporthal de Streepen, werd een goed resultaat behaald door beide wedstrijden winnend af te sluiten en de 6 punten in Sint-Oedenrode te behouden.

De eerste wedstrijd werd aangetreden tegen Scoop uit Sittard, een tegenstander die Rooi nog kent uit de veldcompetitie van vorig seizoen. De bezoekers uit Limburg gingen goed van start en wisten snel het doel te vinden. Rooi Heren 1 was duidelijk nog zoekende en keek zo tijdens de rust tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft liet de thuisploeg echter zien dat ook zij het spelletje beheersen en met de nodige vechtlust knokte de ploeg zich langszij. Bij een 3-3 gelijke stand werd het nog spannend maar uiteindelijk was het Rooi dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken en werd 2 minuten voor tijd de eindstand op 4-3 bepaald.
Vervolgens moest Rooi het opnemen tegen Helmond, een ploeg die zij ook buiten in de competitie treft. Na een afwachtend begin waarin beide ploegen het initiatief aan elkaar lieten, was het toch Rooi dat op een voorsprong wist te komen. Uiteindelijk gaf de thuisploeg deze voorsprong niet meer uit handen en werd ook de tweede wedstrijd winnend afgesloten met een 4-2 score.
Door beide wedstrijden te winnen, doet Rooi Heren 1 goede zaken op de ranglijst en is zij de enige ploeg zonder puntverlies. Na de feestdagen wordt de competitie hervat en moet de ploeg het op 4 januari 2015 opnemen tegen Heeze en Blerick in sporthal de Pompenmaker in Heeze.