Boekje Jeugd Creatief weer terug

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Het boekje met aanbod voor Jeugd Creatief is terug van weggeweest. Afgelopen week hebben alle leerlingen van groep 3 tot en met 8 op school het Jeugd Creatiefboekje meegekregen.

Enkele jaren geleden werd besloten om het over een andere boeg te gooien. Het oude vertrouwde boekje moest plaatsmaken voor een geheel nieuwe website waar kinderen zich aan konden melden voor verschillende activiteiten en cursussen. Helaas bracht dat niet het gewenste resultaat. Het aantal aanmeldingen liep flink terug. Daarna werd de optie ‘speeddaten’ gelanceerd. Kinderen konden dan op geplande tijdstippen in Mariendael kennismaken met verenigingen of instellingen die de cursussen aanbieden. Ook dat werd een flop. Daarop is besloten om het boekje weer nieuw leven in te blazen.

Jeugd Creatief heeft als doel alle Rooise kinderen kennis te laten maken met de verschillende culturele en creatieve instellingen, verenigingen en kunstenaars in Sint- Oedenrode. Kinderen die in Rooi wonen maar buiten Rooi naar school gaan, mogen ook meedoen. Instellingen, verenigingen of kunstenaars hebben in het boekje gezet wat je er kunt doen en wanneer dat kan. Curioso, marktplaats voor cultuureducatie in Sint-Oedenrode, heeft het boekje vervaardigd en werkt in opdracht van de gemeente en het onderwijs. www.curioso.nu.