Nieuwe productie Theaterkoor Rooi gaat niet door

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Het bestuur van Stichting Theaterkoor Rooi heeft besloten om de productie van de nieuwe voorstelling 'In de schaduw van Napoleon' te stoppen. Het bleek onmogelijk om voldoende middelen te verwerven om de productie te bekostigen. Volgens planning zou een vijftal uitvoeringen plaats vinden in mei 2015.

Theaterkoor Rooi heeft zich de afgelopen maanden ingespannen om voldoende middelen te vergaren vanuit subsidies, cultuurfondsen en sponsorbijdragen. Daarnaast hebben we getracht te besparen op de kosten van de productie. Het resultaat was echter zodanig dat het bestuur zich genoodzaakt zag de voorbereidingen van de productie stop te zetten. Doorgaan zou - financieel - onverantwoord zijn geweest.
Doelstelling van Stichting Theaterkoor Rooi is om kwalitatieve ambitieuze producties ter hand te nemen. Wij hebben vanaf 2006 vier mooie producties gemaakt zoals daar waren: Feest, Afri-Kaas, Droomhuis en Permissie. We vinden het spijtig dat we er nu niet in geslaagd zijn om voldoende support voor 'In de Schaduw van Napoleon' te verkrijgen.
Het bestuur zal de noodzakelijke werkzaamheden ter hand nemen om de aangegane verplichtingen met de mensen van de artistieke leiding af te ronden. Na deze afronding zal het bestuur aftreden. We zien namelijk voorlopig geen kentering in het economisch perspectief zodanig dat op redelijke termijn een sprankelende ambitieuze voorstelling kan worden geproduceerd. De koordeelnemers van Theaterkoor Rooi beraden zich komende periode of er in een bepaalde vorm een doorstart kan worden gemaakt.