Afbeelding

Eerste lustrum Kinderwinterkermis in Odendael

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op zondag 28 december organiseert de Stichting Vrienden van Odendael voor de vijfde keer een gezellige dag voor jong en oud.

Er is op die dag binnen en buiten van alles te doen om ouderen en jongeren volop aan hun trekken te laten komen. Op het plein voor Odendael zijn allerlei attracties voor de kleintjes, in de grote zaal wordt het rad van fortuin gedraaid met prachtige prijzen voor elk wat wils, en men kan er voor een aantrekkelijke prijs aanschuiven voor een heerlijk kermisdiner en bovendien kan er volop gedanst worden.
Het uitgangspunt van deze dag is gezelligheid voor jong en oud. Het is een ideaal uitje in de Kerstvakantie voor opa’s en oma’s, papa’s en mama’s en kinderen en kleinkinderen. Kosten noch moeite zijn gespaard om het iedereen naar de zin te maken. De overblijvende middelen worden door de Vrienden van Odendael besteed aan het welzijn en de dagbesteding van onze ouderen. Op deze dag zijn ook mensen van de Stichting aanwezig om u daarover iets meer te vertellen.
Het volledige programma ziet er als volgt uit :
1. Kinderwinterkermis van 11.00 uur tot 16.00 uur
- Op het voorplein van Odendael staat een draaimolen, een zweefmolen en een luchtballon. Men kan er touwtje trekken en bij goed weer een ritje maken door de buurt in een treintje.
- Er worden oliebollen gebakken en verkocht, en er is een popcornautomaat.
- In de grote zaal draait het Rad van Fortuin en men kan er prachtige prijzen winnen die beschikbaar zijn gesteld door de Rooise middenstand.
- De allerkleinsten kunnen binnen spelletjes doen, zoals eendjes hengelen en blikken gooien.
- Zij kunnen zich ook vermaken op een groot springkussen.
- Bovendien kunnen zij zich ook laten schminken en een ballonnenclown maakt allerlei kunststukken.
- In de grote zaal kan men een kopje koffie of ranja drinken met een worstenbroodje of een Apfelstrudel en ondertussen genieten van muziek van Piet de Koning (11.00 uur tot 13.00 uur) en het Seniorenorkest Dommelvolk (14.00 uur tot 16.00 uur).
2. Kermisdiner van 17.00 uur tot 20.00 uur
- Men kan genieten van een overheerlijk kermisdiner, bestaande uit soep, zalm of vlees en een nagerecht tegen een zeer aantrekkelijke prijs.
- Onder het eten wordt muziek gemaakt door Bart van Gerwen and his Boys.
- Er worden loten verkocht voor het Rad van Fortuin met extra leuke prijzen.
3. Kermisdansen van 20.00 uur tot 23.00 uur
- Na het eten kunnen de beentjes van de vloer onder de muziek van Bart van Gerwen and his Boys.
- Ook dan draait het Rad van Fortuin nog een paar keer.