Afbeelding

Uitslagen HBV Ontspanning

Roois nieuws
Dinsdagmiddag is bij de Rozelaer geschoten voor de competitie. Deze week was de winnaar : Jan Gordijn met 219 punten.

De overige uitslagen Antoon Vervoort 213, Jan van Erp 213, Wim Boonstoppel 212, Toon Hermes 209, Ron Spijker 162 en Jan Lathouwers 158. Op dinsdagavond schoten de senioren een vriendschappelijke wedstrijd om de wisselbeker tegen L’Union Liempde. De individual scores waren: Jos van den Berg (hout) 119, Martie Verhoeven 204, Toon Hermes 183, Beppie van Bergen 194, Antoon Vervoort 206, Simon Broersbroek 181 en Piet van den Berg 236. De vereniging die met het gemiddelde van alle schutters in de 2 wedstrijden het dichtst bij 0 uitkomt, mag de wisselbeker voor een jaar in de prijzenkast zetten. Ontspanning had in de 1e wedstrijd een gemiddelde van 189 en ook in de 2e wedstrijd. L’Union Liempde resp. 204 en 226. Ontspanning won de beker met 0 tegen 22 punten.

Woensdagavond is een afvaardiging van het team dat meegedaan heeft met het Ganzewinkeltoernooi naar de prijsuitreiking geweest in Aarle Rixtel bij De Eendracht. Ontspanning was uitgesloten voor de prijzen doordat we met een te klein team hebben meegedaan, 5 schutters, terwijl een miniuum van 6 nodig was.
Vrijdagavond is de wedstrijd voor de Zuilen van Ontspanning geschoten. Voor deze wedstrijd worden de schutters op basis van hun jaargemiddelde ingedeeld in zestallen. Elk zestal schiet voor een zuil. De 1e zuil is gewonnen door William Huyberts, de 2e door John van Mulukom, de 3e door Jos van der Veer en de 4e door Agnes Vissers.

In het weekend hebben Piet en Sjef van den Berg in Weert het Kings of Archery toernooi geschoten. Dit is een wedstrijd over 90 pijlen met daarna nog afvalrondes. Dit toernooi is de laatste jaren uitgegroeid tot een grote internationale wedstrijd. Piet schoot 842 punten en werd uiteindelijk 14e bij de heren recurve. Sjef schoot 893 punten en eindigde uiteindelijk op de 3e plaats in dezelfde categorie.
Op zondag was bij Ontspanning een jeugd indoorfita. Een wedstrijd over 60 pijlen op 18 meter. Dione en Floris Mesu schoten mee voor Ontspanning. Dione schoot 394 punten en werd 3e bij de meisjes cadetten. Floris schoot 523 punten en werd 2e bij de jongens cadetten.
Ook op zondag was de regioronde voor NHB-beker in Boxtel. Daar schoot een viertal van Ontspanning mee: Martie Verhoeven, Mark Kuys, Toon Hermes en Simon Boersbroek. Hoewel zij diverse set- en matchpunten wisten te scoren drongen zij niet door tot de rayonronde.
Op maandagavond hebben de Vrienden van Pieter Breugel hun clubavond, op dinsdagmiddag de Rozelaer en op vrijdagavond is de senioren. Op vrijdagavond is het pakjesavond en is het vrij schieten. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.