De echte betekenis van de tips

Roois nieuws
Beste inwoners van ons mooie Papgat. Wat hebben wij, Prins Igo Pap d’n Urste en Adjudant Marco, genoten van alle voorbereidingen, waaronder het maken van de tips. Ans en Jos zaten soms gevaarlijk dicht in de buurt met de uitleg die zij gaven aan de tips. Hieronder vind je de werkelijke uitleg, zoals wij die hebben bedacht. En ja, soms is het ver gezocht, maar als je het leest en ons (een beetje) kent, denk je waarschijnlijk: Och ja, natuurlijk.

Tip 1. 3x3+1 = 11
De 1ste keer 3 + 1 staat voor het gezin van de Prins. Dat bestaat uit 3 vrouwen (1 vrouw en 2 dochters) en 1 man. De 2de keer 3 + 1 staat voor het gezin van de Adjudant dat eenzelfde samenstelling heeft. De 3de keer 3 + 1 staat voor de huisnummers. De Prins woont op nummer 3 en de Adjudant op nummer 1. Dat de uitkomst 11 is, spreekt natuurlijk voor zich. 11 is immers het symbolisch getal dat staat voor carnaval.

Tip 2. Het volgt elkaar skon op.
De Prins is 40, de Adjudant is 41 jaar. Daarnaast zijn de dochters van beiden precies opeenvolgend in leeftijd. Linda Verstappen is 7, Lenne van Roosmalen is 8, Meike van Roosmalen is 9 en Anke Verstappen is 10. Ook dat volgt elkaar dus mooi op.

Tip 3: Hij heeft al eens in de raad gezeten.
De Prins heeft de afgelopen 4 jaar in de Ouderraad van BS Franciscus uit Boskant gezeten.

Tip 4. Ze klappen d’r dik tegen.
De Prins, zijn vrouw, de vrouw van de Adjudant, Meike en Lenne zijn met grote regelmaat te vinden op de tennisbanen van Tv Boskant.

Tip 5. D’r zit behoorlijk wa muziek in.
De Prins is docent muziek aan het Kempenhorst college in Oirschot. Daarnaast blaast hij mee in de LepKpeL. De vrouw van de Prins speelt dwarsfluit, Meike speelt saxofoon en Lenne speelt Piano. Een muzikaal gezin dus.

Tip 6: https://www.youtube.com/watch?v=Jj4nJ1YEAp4
We dachten dit jaar: “Laten we eens een keer iets anders proberen.” Nou dat is goed ontvangen door jullie. Het aantal hits van de video op de site is kort na het uitkomen van de tip met 10 duizenden gestegen. De reden van dit nummer is eenvoudig te verklaren. In de video is te zien dat er een kaartspel wordt gespeeld. Elke maand rikken de Prins en de Adjudant samen met vrienden.

Tip 7: Tis um mi de paplepel ingegivve
Van jongs af aan viert de Prins al carnaval, bouwde hij met zijn vader mee aan de wagen van de RBV en deed mee in de optocht.

Tip 8: Zij zen di joar pas 55 joar
De Adjudant is 41 jaar. 4 en 1 is samen 5. Zijn vrouw is 32 jaar. 3 en 2 is ook 5. Beide 5-en bij elkaar maakt 55.

Tip 9: Rood, geel en gruun stao ze goed!
Beide echtparen zijn al jaren lid van C.C. De Lèpkes uit Boskant. Als je rood en geel mengt, krijg je oranje. Zet dat naast groen en je hebt de clubkleuren van C.C. De Lèpkes.

Tip 10: We houwe pas op as ze goan sluiten
Prins en Adjudant zijn niet zo goed in het naar huis gaan aan het einde van een feestje of avondje stappen. Daar staan ze bij vrienden en bekenden ook wel om bekend. Dat gegeven is dan ook de basis geweest van de spreuk van dit jaar: Papgat wij zen nie te stuiten, en houwen pas op as ze gaon sluiten!

Tip 11: ‘Advies van de Neije vur de jeugd: Carnaval is kei moi. Goa gerust oe gang, mar comazuipen heurt doar echt ni bij’
Hoe dichter naar de onthulling, hoe dichter de tips bij het koppel zelf staan. Deze keer kon het niet duidelijker. De namen van de Prins en Adjudant staan namelijk letterlijk in de tekst. ‘… kei moI. GOa … MAR COmazuipen …’. Daarnaast is de moraal van de tekst natuurlijk wel iets wat wij als Prins en Adjudant ondersteunen.

Dat waren dan de tips. Zo heel moeilijk waren ze niet, toch? Wij wensen iedereen een fantastische voorbereiding naar het feest der feesten; Carnaval en hopen jullie allemaal te ontmoeten om er met alle inwoners van Papgat een fantastisch jaar van te maken. Saluut en Alaaf