Linde Staals en Eline Broers winnen The Voice of Rooi

Roois nieuws
Linde Staals heeft zaterdagavond de tweede versie van The Voice of Rooi op haar naam geschreven. Zij imponeerde de jury met twee van haar nummers. Doorslaggevend was volgens de jury het tweede optreden van de avond waarbij Linde zichzelf met haar gitaar begeleidde. Bij de deelnemers onder de zeventien werd Eline Broers zondagmiddag de winnares.

Ging het tijdens de drie voorronden vooral om het opdoen van ervaringen, nu was het erop of eronder. De deelnemers brachten elk de twee nummers. Dat waren de liedjes waaraan ze tijdens de voorronden het beste gevoel aan over hebben gehouden. Bij die keuze werden zij door hun persoonlijke coaches Yvette van Gerwen en Maarten van den Bosch geadviseerd.

Professionele jury
Voor de beoordeling van de finale had de organisatie een professionele jury ingevlogen. Zaterdagavond bestond de jury uit niemand minder dan zangeres Inch, bekend van Maywood, Roel Jongenelen een professineel producer en Spencer Croes van de Singfactory. Ook de voor de jongere deelnemers hadden Maarten en Yvette een professionele jury weten te strikken. Die bestond uit Marloes van Happen bekend van The Voice of de Wildeman en Stefan van de Voort, de drummer van coverband Hit It. Het laatste jurylid was Rosanne van Esch, bekend van de vertaling van enkele liedjes van K3 in gebarentaal.

Lees verder op bladzijde 19  in DeMooiRooiKrant van deze week

Kijk hier naar het filmpje van de finale>>>>>