Afbeelding

Dai-Ippo pakt prijzen in Liempde en Den Haag

Roois nieuws
Zaterdag vroeg in de ochtend vertrokken de eerste judoka’s naar Den Haag. Daar stond het prestigieuze Residentietoernooi op het programma.

Noa Hooi, Dewy Lo-A-Njoe en Martijn van Dalen moesten daar gaan knokken voor wat ze waard zijn. Noa Hooi ging zeer aanvallend van start. Het wilde die dag allemaal met ogenschijnlijk speels gemak lukken. Ze wist al haar partijen te winnen en stond dan ook te glunderen op de hoogste trede van het podium. Dewy Lo-A-Njoe had ook een goede dag, maar moest het tegen haar angstgegner afleggen. Toch ging ze goed verder en wist ze ook op het podium te komen, een mooie 3e plaats was haar deel. Martijn van Dalen pakte ook in Den Haag zijn prijs mee. Hij wist met goed judo ook een mooie eerste plaats te behalen.
Op zondag kwamen Bart en Gijs Packbiers, Kim Hooi en Ryan Lo-A-Njoe aan bod. Ryan was dan wel niet helemaal fit maar wilde het toch proberen. Ondanks dat hij niet helemaal fit was, wist hij toch een 7e plaats te behalen. Kim Hooi stond die dag ook weer sterk te judoën. Uiteindelijk moest zij, na een paar mooie partijen, genoegen nemen met een 5e plek. Erg goed van deze vier, omdat dit voor hen een kwalificatietoernooi was. Kwalificatie voor uitzending naar buitenlandse toernooien. Dus alle toppers kwamen opdagen om punten te scoren. Gijs Packbiers wist maar één partij te winnen, maar dit was dan ook wel een hele mooie ippon. Bart wist twee partijen op een mooie manier te winnen maar daarna was het ook voor hem voorbij.
In Liempde kwamen de beginnende judoka’s de mat op. Voor sommigen was het hun eerste toernooitje en gierden de zenuwen door die kleine lichamen. Hier wisten Wes Pruissen, Demi van Duijnhoven, Rolf van Boxmeer, Jannick Schilder en Jesse van de Akker een 1e plaats te behalen. Tweede plaatsen waren er voor Kai van Kaathoven, Tristan van de Berk, Rick Heier, Floor van Heist, Mirthe van Kollenburg, Kylian Klokgieters, Lars van Duijnhoven, Zeb Pruissen en Manon van de Braak. Derde plaatsen waren er voor Robin van Wijk, Marinke Rooijakkers, Sem van Kemenade en Sheila van de Berk. Voor Sheila was het wel erg zuur dat zij met haar witte band moest judoën tegen iemand met een bruine band. Niet eerlijk, maar ze heeft wel erg haar best gedaan. Vierde plaatsen waren er voor Sven Wijdekop, Luka Smith, Maegan van de Berk, Maud Zomers, Mila van Nuland, en Alizee Foolen.