MHC heren 1 komt net tekort tegen HOD

HOD is afgelopen jaar samen met Rooi gepromoveerd naar de eerste klasse. Waar HOD vorig jaar onder Rooi is geëindigd staan ze momenteel boven Rooi op de ranglijst. Door in de altijd sportief beladen wedstrijd punten te pakken kan Rooi maar liefst drie plaatsen stijgen op de ranglijst. Hockeyend is HOD een gelijkwaardige tegenstander.

Op het waterveld in Valkenswaard bleven lange tijd de grote kansen uit. In het begin kregen de mannen van HOD wat mogelijkheden die resulteerden in schoten voor het doel langs. Rooi had gedurende de wedstrijd veel balbezit, maar verspeelde de bal een aantal keer gevaarlijk. Hieruit viel dan ook de 0-1 in de 18e minuut in het voordeel van HOD.

In de eerste en tweede helft kreeg Rooi een aantal grote kansen, maar het vergat telkens de trekker over te halen. Toen kort na rust de 0-2 werd binnengepusht via de corner ging Rooi geforceerd op zoek naar de aansluitingstreffer. Omdat het haar kansen niet verzilverde bleef het achter de feiten aanlopen.

HOD ging vrolijk verder met de les efficiënt omspringen met kansen en zette Rooi op 0-3 achterstand. Pas toen deze 0-3 op het bord stond begon Rooi beter te spelen. Het Rooise antwoord op de tegentreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Willem van der Heijden pushte een corner strak binnen.

Rooi voerde de druk verder op dit resulteerde weer in enkele kansen. Toen Martijn van Hemert de 3-2 binnen sloeg bracht hij de spanning terug in de wedstrijd. Dit was echter van korte duur want reeds na zijn goal floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Rooi bleef met lege handen achter. Volgende week staat de wedstrijd tegen Helmond op het programma. Rooi zal er alles aan doen om naar boven te kruipen op de ranglijst.