Sinterklaas in Sint-Oedenrode op 16 november

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Nog zo’n 10 nachtjes slapen en dan is het weer zover: Sinterklaas zal Sint-Oedenrode bezoeken. Natuurlijk komt hij niet alleen maar zullen zijn Pieten hem traditioneel vergezellen.

In de week voorafgaand aan het bezoek van de Goedheiligman zal via TV Meierij weer een verhaal te volgen zijn. In het verhaal genieten we mee van de belevenissen van de Pieten Kwebbel en Malle en alle avonturen die ze op Rooise bodem beleven. Kwebbel en Malle hebben namelijk weer een opdracht gekregen van de Sint maar of ze die tot een goed resultaat brengen is maar weer de vraag. ”Kwebbel en Malle en de geheime missie” is, van maandag 10 t/m vrijdag 14 november, in een serie van 5 afleveringen dagelijks te volgen via de website van TV Meierij. Er zullen voor de kinderen veel herkenbare locaties in beeld worden gebracht. Allemaal kijken dus!
Op zondag 16 november zal Sinterklaas om 13:00 uur aanmeren bij de brug over de Dommel ter hoogte van de Phillipusstraat. Samen met zijn gevolg trekt hij van deze locatie naar het Kerkplein. Kwebbel en Malle zullen ook in de optocht aanwezig zijn, samen met de andere pieten uit de serie. De verwachting is dat Sinterklaas rond 14:45 uur op het Kerkplein aankomt waar de climax uit de serie tot een einde zal komen.
Terwijl de Sint en zijn Pieten zich vervoeren van de Odaschool naar het Kerkplein kunnen er op het Kerkplein al verschillende spelletjes gespeeld worden. In samenwerking met Scouting Rooi worden daar leuke activiteiten aangeboden. Alle kinderen kunnen een stempelkaart krijgen, die bij het behalen van alle stempels recht geeft op een heus Pietendiploma. Wie wil dat nou niet?!
In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het programma van Sinterklaas dit jaar eindigen op het Kerkplein. Na het afronden van de verhaallijn is er een speciale plek ingericht om foto’s te maken met de Sint en de pieten Kwebbel en Malle. Ook zal dit jaar het Pietenhuis aan de Borchmolen weer geopend zijn voor bezoek. Tijdens de openingstijden zullen er Pieten aanwezig zijn in het Pietenhuis en op sommige momenten zal ook Sinterklaas daar zijn. Voor openingstijden van het Pietenhuis verwijzen we naar de website www.sintrooi.nl
Het Comité Sinterklaas Intocht Sint-Oedenrode heeft dit jaar een kleurwedstrijd in het leven geroepen. De kleurplaat, die in het teken staat van de verhaallijn uit de serie, kan worden ingeleverd tijdens de optocht of later in het Pietenhuis. Sinterklaas zal de vijf mooiste tekeningen uitkiezen en op donderdag 4 december persoonlijk de kinderen hun prijs overhandigen.
Alle informatie rondom de activiteiten van Sinterklaas en zijn Pieten is te vinden op www.sintrooi.nl. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om een mail te sturen naar de Sint.