Kleine maar verdiende overwinning van Boskant

Na 90 spannende minuten stond er een stand van 1-0 op het scorebord. Dus opnieuw 3 punten voor Boskant 1 dat door deze zege de top 3 klassering binnengaat.

De competitie in de 4e klasse H is tot dusver de meest spannende competitie. Elke week is het maar afwachten hoe de uitslagen vallen, want de verschillen zijn minimaal. Na 7 wedstrijden heeft de nummer 8 slechts 4 punten minder dan de koploper en is het verschil tussen nummer één en nummer laatst “maar” 9 punten.
Mede om die reden was vooraf niet te voorspellen wie als winnaar uit het duel Boskant 1-VOW 1 zou komen.

Op technische aspecten kan het aan beide kanten wel beter, maar de inzet die beide teams op de grasmat legden, maakte het toch een leuke wedstrijd om naar te kijken. In de 12e minuut kwam Boskant aan de leiding. Goed storen van Roy van der Linden bracht hem in balbezit waarna z’n voorzet door Maikel op een voor hem karakteristieke manier voorbij VOW doelman Niek van Zutphen werd geschoten: 1-0. De meeste duels in die eerste helft speelden zich af tussen de beide 16 meter lijnen. Echt uitgespeelde kansen werden niet gecreëerd. Net voor rust was er, na een snelle uitval van Boskant, een goede kans op de 2-0, maar Maikel mikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal.
De eerste kans na rust was opnieuw voor de thuisclub. Na een goede combinatie met Roy draaide Brett Veldkamp zich in de 50e minuut uitstekend vrij, maar z’n inzet miste elke overtuiging. Twee minuten later had VOW op gelijke hoogte kunnen, nee zelfs moeten komen. Na eens scrimmage voor het Boskant doel had Maurits Jansen van korte afstand een open doel voor zich. Gelukkig voor alles wat Boskant heette, raakte hij de bal heel ongelukkig zodat de bal naast het doel verdween. Tot ongeveer 10 minuten voor tijd was de wedstrijd in evenwicht, met kleine mogelijkheden aan beide zijden. In de 82e minuut had invaller Thijs Hanegraaf de kans om zijn debuut in Boskant 1 extra glans te geven. Na een goede pass van Ron van Uden kreeg Thijs een uitstekende schietkans, maar in z’n gretigheid knalde hij de bal hoog over. In de 89e minuut leek Roy van der Linden in vrije positie op weg om de wedstrijd voor Boskant te beslissen. De overtreding, net buiten de zestien gemaakt dor een van de VOW verdedigers, deed heel even de discussie over de kleur van de kaart die zou gaan volgen, oplaaien. Het bleef bij geel; de vrije trap die volgde kon vrij eenvoudig door keeper van Zutphen worden verwerkt.

Liefst drie teams, Boskant, DVG en Nijnsel, bezetten na deze wedstrijdronde, de tweede plaats, slechts één punt achter koploper Juliana Mill. Volgende week staat voor Boskant de lastige uitwedstrijd tegen het Osse FC Schadewijk op het programma. Opnieuw een moment om de mouwen op te stropen dus!