Afbeelding

Altijd op zoek naar de plus

Roois nieuws
Nijnsel - Het is altijd speuren naar dat ene extraatje wat de avond speciaal maakt. Jos van Heesch en John van de Crommert hebben er plezier in. Ze hebben connecties, kennen de muziekwereld en komen meer dan soms met iets verrassends op de proppen. Al vijftien jaar zijn ze de organisatie van Blaasmuziek Plus.

Het zoeken naar blaasmuziek is makkelijk. Tiona is namelijk ‘de huisband’. De plus, daar gaat het om. Jos en John kijken er nooit tegenop om er naar op zoek te gaan. “We krijgen het altijd wel weer voor elkaar”, lacht Jos, die door zijn werk bij MiK dicht bij het vuur zit. John beaamt en lacht mee. Hij denkt direct aan memorabele avonden. “Als ik moet kiezen vind ik het optreden van Jacques Herb het meest legendarisch”, komt hij op de proppen. “Wat is dat een geweldige artiest zeg. Hij bleef maar doorgaan en deed zelfs de loterij mee. Samen speelden we ook een videoclip na. Dat was echt lachen.” Jos vult aan: “Dries Roelvink is ook een keer geweest, maar die was helemaal het tegenovergestelde. Hij klokte precies hoe laat hij klaar was en meteen was hij weg. Jammer, maar ja, die heb je er ook tussen zitten.”

In het jaar 2000 werd de vriendenclub van Tiona opgericht. Blaasmuziek Plus was een jaar eerder voor het eerst gehouden. Besloten werd om deze avond als cadeau te schenken aan de vriendenclub. “Gewoon, een gratis avond met leuke muziek. Om hen te bedanken voor de steun”, zegt Jos. Hoewel Jos en John de organisatie op zich nemen, krijgen ze de steun van de hele club. “Iedereen weet wat hij moet doen. Het licht, het geluid, alles wordt geregeld. Dat is wel fijn. Het enige waar we deze editie aan moeten wennen is de locatie”, doelt Jos op de verhuizing naar de Beckart. “Dat zal wel even wennen worden. ’t Leeuwke paste precies bij ons. We zijn blij met de Beckart, maar ’t Leeuwke zullen we echt wel missen.” Vanaf 28 oktober opent in het voormalig ‘clubhuis’ van Tiona een nieuw restaurant.

Op zaterdagavond 25 oktober vindt het gratis toegankelijke Blaasmuziek Plus voor de vijftiende keer plaats. Mooie traditionele blaasmuziek zoals u die kent van de Duitse muziekprogramma’s op tv welke wordt afgewisseld met zang en cabaret. De avond begint om 20.00 uur maar de zaal gaat open om 19.00 uur. Bij binnenkomst zal u een warm muzikaal welkom worden aangeboden door zanger Harald Veenstra. Vanaf 20.00 uur kunt u dan genieten van Blaaskapel Tiona, Harald Veenstra, Eleanor de Groot, Spoit Elluf uit Helmond en feestzanger Carlos Donkers. Voor meer informatie kunt u terecht op tiona.nl.