Odisco 1 scoort gemakkelijk

Olland - Odisco 1 speelde afgelopen zondag thuis tegen ELKV uit Etten-leur. Na de wedstrijd van vorige week moest er gewonnen worden.

Odisco begon goed aan de wedstrijd en was enorm fel, dit resulteerde in een 4-1 voorsprong binnen 5 minuten. Marlon van Heeswijk, Marieke van Heeswijk, Meike Leenderts en Michelle van Heereveld waren de doelpuntenmaaksters. Hierna werd Odisco wat slordiger en speelde vaak te gehaast. Zo stond na 26 minuten de stand van 6-4 op het scorebord via Meike Leenderts en Dena Essens. ELKV scoorde hierna wat makkelijker, maar Odisco wist hier steeds op te antwoorden. Via 2x Meike Leenderts en Myrthe van Heereveld kon er gerust gaan worden met een stand van 9-7.

In de rust werd besproken rustiger aan te vallen en de bal meer het werk te laten doen. Verder moesten de dames meer de acties op de juiste momenten maken en meer druk geven in de verdediging. Na rust verslapte Odisco wat en lieten de dames ELKV langszij komen 9-9. In een time out werd de dames nog is verteld feller te zijn en vooral meer druk te geven in de verdediging. Dit werd keurig opgepikt en uitgevoerd door de dames. Via Marieke van Heeswijk, Dena Essens en Myrthe van Heereveld werd de stand snel op 12-9 gezet. Verdedigend stond het nu beter en aanvallend werd rustiger gespeeld. Hierdoor kon via 2x Meike Leenderts, Myrthe van Heereveld en Marlon van Heeswijk de eindstand op 16-11 gezet worden.
Odisco speelde met vlagen heel goed maar was soms te gehaast en slordig waardoor ze in de problemen kwamen. Door uiteindelijk gemakkelijk te scoren kwam de overwinning nooit echt in gevaar. Volgende week speelt Odisco uit tegen de koploper Diosa in Balgoij.