KV Rooi pakt belangrijke punten tegen VVO

Sint-Oedenrode - Na het verlies van vorige week in de uitwedstrijd tegen Stormvogels had KV Rooi afgelopen zondag wat goed te maken.

VVO opende direct de score met een vrije bal. KV Rooi had hier echter direct antwoord op door twee keer te scoren 2-1. Daarna werd er door Rooi weer een persoonlijke fout gemaakt waardoor VVO met een benutte strafworp de stand weer gelijk wist te trekken. Rooi was hierdoor gewaarschuwd en moest ervoor zorgen dat deze overtredingen niet meer gemaakt zouden worden. Toch kreeg VVO bij een 3-3 stand weer een strafworp en wist zo een voorsprong te pakken, 3-4. Gelukkig kreeg Rooi hierna meer vat op de wedstrijd en kon zelf de voorsprong overnemen door drie keer te scoren, 6-4. Nog voor rust werd dit uitgebouwd tot een voorsprong van drie punten, 8-5.
Door een wat langere rust dan gebruikelijk - door een blessure van de scheidsrechter - was het voor Rooi zaak om de tweede helft direct te herpakken zoals ze de eerste helft geëindigd waren. Toch was het VVO die het eerst wist te scoren. VVO had duidelijk gebruik gemaakt van de rust om orde op zaken te stellen en kwamen de tweede helft terug in de wedstrijd. Rooi kreeg steeds meer moeite om de wedstrijd in handen te houden en VVO kwam dan ook langzaam dichterbij. Met nog maar acht minuten te spelen werd het zelfs 11-10 en moest Rooi alles op alles zetten om VVO niet langszij te laten komen. Gelukkig lukte het de dames om de laatste minuten van de wedstrijd nogmaals alles te geven en werd de wedstrijd zo veilig gesteld door nog 3x te scoren. Eindstand 14-11.