Zilver op WK Lifesaving voor Elise Pennings

Roois nieuws
Tijdens de Lifesaving World Championships Rescue 2014 in Montpellier en La Grande Motte, werd Elise Pennings samen met haar teamgenoten tweede op de 4x50m Medley Relay in een nieuw Nederlands Record. Het was ook een verbetering van het Wereldrecord, maar Frankrijk scherpte dit nog verder aan en werd eerste.

Het is nog maar drie maanden geleden dat Elise vernam dat ze geselecteerd was voor de WK selectie. Dat was erg verrassend omdat ze pas net bij de Nederlandse ploeg was opgenomen. Er wordt bij deze sport specialisme gevraagd voor pool en ocean of een combinatie van beide, waarbij Elise zich vooral richtte op pool. Als voorbereiding zijn er gezamenlijke trainingen en trainingskampen georganiseerd.
Tijdens het WK Rescue, waar 45 landen streden om de medailles, startte Elise op 5 onderdelen, waarvan 2 individueel en 3 in estafettevorm. Bij 4 van deze onderdelen wist ze, samen met haar teamgenoten, de finale (beste 8 van de wereld) te behalen. Het behaalde resultaat bij de estafettes: 2e op de 4x50m Medley Relay (Elise: 50m vrije slag, Ela: 50m vliezen, Anneloes: 50m torpedo, Saskia: 50m slepen) ; 5e op de 4x50m Obstacle Relay (hindernis) ; 7e op de 4x25m Manikin Relay en individueel werd Elise 7e op de 50m Manikin Carry (25m vrije slag, 25m pop vervoeren).
In het totaal klassement werd Nieuw Zeeland 1e en Australië 2e, niet gek voor landen waar deze sport op nummer één staat. Gastland Frankrijk 3e , Duitsland 4e, Italië 5e en de Nederlandse ploeg werd overtuigend 6e. De beste prestatie voor Nederland ooit!
Volgend jaar zal het Europees Kampioenschap Lifesaving plaatsvinden in Wales, Engeland. Waarna het Wereldkampioenschap 2016 plaats zal vinden in Nederland.