Nipt verlies voor KV Nijnsel 1

Sint-Oedenrode - Met de winst van vorige week had Nijnsel zelfvertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen de onbekende tegenstander SVO 1 uit Ooij. Een tegenstander die al vele jaren meedraait in de eerste klasse.

Het was de eerste minuten dan ook voor beide ploegen aftasten. In de derde minuut werd een verdedigende fout van Nijnsel direct afgestraft, waardoor Nijnsel tegen een achterstand aankeek. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en er werd voor iedere meter geknokt. Pas na 10 minuten zorgde Selly van Roosmalen voor een gelijke stand. Myrna Foolen en Susan Witlox zorgdenmet twee schoten voor een ruimere voorsprong. Vanaf dat moment ging de wedstrijd continu op en neer. Met twee schoten van Sandra Verhagen en één van Myrna Foolen ging KV Nijnsel met een 6-4 stand de rust in .

De adviezen van coach Fred van Oekel waren duidelijk: er moest nog feller gespeeld worden en vooral in de verdediging moesten er betere afspraken gemaakt worden.
Direct na rust zorgde Myrna Foolen voor een ruimere voorsprong, maar hier kon Nijnsel niet lang van genieten. De communicatie in de verdediging verliep niet goed, waardoor Nijnsel drie doelpunten achter elkaar moest incasseren, hierdoor was de stand weer gelijk. Opnieuw liet Myrna Foolen van zich horen en zetten haar team wederom op voorsprong. De dames van KV Nijnsel werkten hard, maar straalden niet voldoende vertrouwen uit, iets wat SVO wel deed. Ondanks het harde werken van Nijnsel stond er bij het eindsignaal een 8-9 stand op het bord.
Doelpunten: Myrna Foolen (4x), Sandra Verhagen (2x), Selly van Roosmalen en Susan Witlox (1x).