Afbeelding

Informatie van Welzijn de Meierij en KBO- Sint-Oedenrode

Roois nieuws
Woningzoekenden die via Wovesto een woning toegewezen willen krijgen, dienen zich bij Wovesto in te schrijven. De inschrijftijd is leidend voor het toewijzen van een woning. Bij urgent woningzoekenden is de datum van de urgentieverlening maatgevend.

Urgentie wordt verleend wanneer er sprake is van plotselinge verandering in iemands situatie (niet door eigen schuld ontstaan) die binnen de huidige woonsituatie niet op te lossen is. Voor de exacte voorwaarden verwijzen wij naar de site van Wovesto.
Voor het verkrijgen van urgentie dient een aanvraagformulier ingevuld te worden, waarbij altijd om een ondersteunend schrijven wordt gevraagd van een specialistisch arts of een maatschappelijke organisatie waar men al onder begeleiding staat.
Woningen in het centrum (Deken van Erpstraat, Ameroyenhof, Dommelstraat, Meierij) worden toegewezen aan mensen die ouder zijn dan 70 jaar. De wachttijden voor deze woningen zijn lang, dus tijdig inschrijven is van belang.

Brabantzorg (locatie Odendael)
Voor 2018 moeten er binnen Odendael 36 zorgwoningen zijn. Op dit moment zijn dat er 15. Een zorgwoning betekent dat mensen in Odendael wonen, maar wel als apart adres ingeschreven staan in de gemeente Sint-Oedenrode(eigen adres). Om in aanmerking te komen voor een zorgwoning moeten mensen wel een zorgindicatie hebben. Op dit moment is er nog geen sprake van urgentie criteria. De verhuurkosten zijn binnen de grenzen om voor huurtoeslag in aanmerking te komen. En daarnaast is er naar behoefte een zorgpakket bij te nemen.
In de praktijk kan het voorkomen dat cliënten die eerder intern woonden (met een hoog inkomen en dus een hoge eigen bijdrage) via een zorgwoning goedkoper kunnen wonen.

Verkeersvaardigheidscursus.
Veilig Verkeer Nederland (VVN) afd. Sint-Oedenrode en Stg. Toegankelijkheid Sint-Oedenrode organiseren een verkeersvaardigheidscursus voor 50-plussers uit Sint-Oedenrode.
Deze wordt gehouden op 22 september, een ochtend of middagcursus.
U krijgt informatie over de (nieuwe) verkeersregels, gehoor- en ogen test en een rijvaardigheidstest in uw eigen auto. U krijgt daarna een persoonlijk advies over uw rijstijl.
Inschrijven kan tot 7 september. De Kosten zijn € 15,- per persoon
Inschrijfformulieren verkrijgbaar bij kantoor MooiRooi Krant of digitaal op te vragen bij vvnsintoedenrode@gmail.com.

Tips over omgaan met dementie
Communicatietips voor een goed contact met personen met dementie
Onderdeel: Praten in plaats van vragen
Tip 1: Stel geen vragen over het recente verleden. Praat over wat er te zien, horen, ruiken, voelen valt. Spreek over dingen van vroeger.
Tip 2: Sluit aan bij de interesse, gewoontes en voorkeuren van vroeger.
Zorg voor orde regelmaat, structuur en vaste dagindeling en terugkerende rituelen.
Tip 3: Je aanwezigheid en rustige nabije uitstraling zijn vaak belangrijker dan woorden. Vertel ook iets over jezelf. Stilte kan zinvol zijn.
In oktoker/november a.s. start een cursus voor partners van dementerenden.