Politieke partijen stellen vragen over handhaving drank- en horecawet

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De ingezonden brief van dhr. Kaskens die vorige week in DeMooiRooiKrant stond, heeft voor beweging gezorgd. De partijen Hart voor Rooi en CDA hebben over dit onderwerp vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Hart voor Rooi wil graag weten of deze uiteenzetting feitelijk juist is en welk beleid eraan ten grondslag ligt om direct tot handhaving over te gaan en niet bijvoorbeeld eerst een waarschuwing te geven?

Ook het CDA wil opheldering over een aantal zaken. In een brief aan het college schreef de partij het volgende: ‘Op 23 februari jl. is een eerste controle uitgevoerd op het naleven van de wet en zijn er boetes opgelegd aan 3 uitbaters van de horecagelegenheden, te weten ’t Pumpke, Oud Rooi en ’t Straotje. Na rondvraag bij de betrokken uitbaters van de horeca gelegenheden, werd duidelijk gemaakt dat de horeca van Sint-Oedenrode nog in gesprek was over de manier van controle door de uitbaters zelf en de manier van controle van de gemeente Sint-Oedenrode. Nog voordat er een gezamenlijk plan van aanpak was overeengekomen is er in de horeca gecontroleerd door zogenaamde ‘mysteryshoppers.’ Op basis hiervan zijn forse boetes uitgedeeld. De CDA-fractie wil onder andere weten of de gemeente ten tijde van de controle nog in overleg was met de horeca en of ze nog steeds in overleg zijn. Daarnaast wil CDA weten of het gebruikelijk is om eerst een waarschuwing te geven alvorens overgegaan wordt tot het opleggen van een boete.