Afbeelding

RDS1 zorgt voor daverende verrassing in Brabant Cup

Roois nieuws
Sint-Oedenrode-  Afgelopen donderdag werden de halve finales gespeeld voor de Brabant Cup. RDS 1, het laatst overgebleven viertal van de Rooise damvereniging, moest het daarbij opnemen tegen TDV1 en Micone1 uit Tilburg en EAD1 uit Asten. De gemiddelde rating van de twee Tilburgse ploegen lag ruim 200 punten per speler hoger als van de Rooise dammers terwijl EAD1 een gemiddelde rating van 50 punten per speler meer had. Gelet op de gemiddelde speelsterkte van de teams leek RDS kansloos om zich te plaatsen voor de finale.

De praktijk was echter anders en in de eerste wedstrijd tegen TDV1, de nummer 3 van Brabant in 2013, verrasten de Rooise dammers vriend en vijand en wonnen met 5-3 van de Tilburgers. Mies van Berlo versloeg als eerste Tom Swelsen, waarna Wim Vloet de veel sterker geachte Theo van de Hoek het nakijken gaf en RDS1 op een voorsprong van 4-0 zette.
Leo van Vlerken moest vervolgens het onderspit delven tegen Jasper Daems.
(tussenstand 4-2). Als laatste sleepte Gerben te Raa tegen oud wereldkampioen bij de aspiranten en oud Europees kampioen bij de junioren, Thijs van de Broek, een prachtige remise uit het vuur waarmee een dik verdiende 5-3 de einduitslag werd.

De tweede wedstrijd tegen Micone, de kampioen van 2013, ging met minimaal verschil verloren. Met slechts een 5-3 nederlaag mocht RDS1 terugkijken op een goede wedstrijd. De derde wedstrijd tegen EAD1 uit Asten speelde RDS met 4-4 gelijk. Micone deed zijn sportieve plicht en won met 6-2 van TDV. In de eindstand van de poule werd Micone 1ste en RDS en TDV 2de. Echter doordat RDS één bordpunt meer had gehaald werd de finale bereikt.

De finale zal op 8 mei worden gespeeld in Sint Michielsgestel en RDS 1 treft wederom Micone als tegenstander; PSV uit Eindhoven en HED uit Rosmalen, de nummers 1 en 2 uit de andere halve finale poule maakt de finale groep compleet.