Afbeelding

Leerlingen OBS De Springplank doen mee aan Kangoeroe wedstrijd

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De leerlingen van het hoog- en meerbegaafdenprogramma van OBS De Springplank mochten dit jaar voor de 1e keer deelnemen aan de Kangoeroewedstrijd. Dit is ’s werelds grootste wiskundewedstrijd.

Tijdens de arrangementen van MIND zijn ze al vaker in aanraking gekomen met wiskundige opdrachten. Wekelijks hebben ze opdrachten in hun eigen MIND -map en één keer per maand komen deze kinderen, uit verschillende leerjaren, bij elkaar in de plusklas om onder begeleiding uitdagende en leerzame activiteiten en opdrachten te maken. Op een andere manier worden de kinderen uitgedaagd op alle leergebieden. Deze uitdaging wordt gecombineerd met vaardigheden als samenwerken, zelfstandig werken en andere praktische vaardigheden.

Tijdens de laatste plusklas hebben ze de kangoeroewedstrijd voorbereid. Sommige onderdelen van deze wedstrijd zijn echte breinkrakers waarbij je naast het logisch nadenken de opdrachten goed moet lezen om tot een goed antwoord te komen. Vol enthousiasme gingen ze afgelopen donderdag aan de slag met de kangoeroewedstrijd, waar iedereen zijn beste beentje heeft voorgezet. Sommige kozen ervoor om in duo’s te werken en anderen maakten het helemaal alleen. Na 50 minuten zwoegen was de tijd om en moesten ze stoppen. Iedereen vond het erg leuk om er aan mee te doen en nu maar afwachten of ze bij de winnaars horen.