Rhode fors onderuit bij Nooit Gedacht, 3-0

In de strijd om de 2e plaats trok Rhode tegen Nooit Gedacht aan het kortste eind. In de slotfase liep Nooit Gedacht uit naar 3-0.

Op zaterdag had koploper Margriet al 2 punten laten liggen, dus de winnaar van de wedstrijd kon goede zaken doen.
Rhode maakte het zich al snel moeilijk. In de 5e minuut leed het aan de zijlijn balverlies. Dit leek nog vrij onschuldig, maar de bal werd naar het midden geschoven naar de vrijstaande spits van Perry van Herpen, die daar wel raad mee wist, 1-0. Rhode leek meteen terug te slaan, via Ton Willems werd een goede aanval opgezet, maar zijn schot ging naast. Maar daar had Rhode dan ook voorlopig haar kruit mee verschoten. Nooit Gedacht voetbalde misschien dan ook wel niet zo geweldig, maar had wel meer strijdlust en kreeg ook een paar kansjes.
Na rust leek Rhode wat beter in de wedstrijd te komen, maar dit leverde aanvankelijk alleen nog maar een kansje voor Tim Stewart op. In de 60e minuut kreeg Rhode een vrije trap, nadat Michel Daniëls op een grove manier was ondergehaald. De scheidsrechter toonde zich erg coulant en deed het af met een gele kaart. De vrije trap werd vervolgens goed genomen en de instormende Mart Krüseman kopte de bal net naast. Dit had misschien een keerpunt kunnen zijn, maar het lukt Rhode niet om een versnelling bij te schakelen, zodat kansen uitbleven. Nooit Gedacht kreeg die in de slotminuten nog wel. In de 82e minuut ging de linkerspits goed door en schoof de bal in het uiterste hoekje. In de 88e minuut werd de strijd definitief beslist. Het begon weer met balverlies op het middenveld. Nooit Gedacht profiteerde hier prima van en scoorde simpel de derde treffer.
Komende weken wordt er niet gevoetbald. Zondag is het carnaval en die week daarna is er een inhaalprogramma. Rhopde 1 en 2 zijn dan vrij de rest moet dan wel inhalen. Voor meer nieuws zie www.rhode.nl