Synergie International Recruitment ontvangt keurmerk huisvesting arbeidsmigranten

Roois nieuws
Als één van de eerste organisaties van Nederland heeft Synergie International Recruitment de certificering van Stichting Normering Flexwonen (SNF) in ontvangst mogen nemen. Uit handen van Minister Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, kreeg directeur Bas Hermes namens Synergie International Recruitment op donderdag 12 december jl. het certificaat voor de huisvesting van arbeidsmigranten overhandigd.

Naast de normeringen en keurmerken waar al door Synergie aan werd voldaan (NEN 4400-1, Stichting Normering Arbeid, ABU) is daar dus nu dit keurmerk aan toegevoegd. Doordat Synergie International Recruitment vanaf heden is opgenomen in het register van SNF wordt aangetoond dat wordt voldaan aan de norm voor huisvesting op het gebied van ruimte en privacy, sanitair, veiligheid en hygiëne, voorzieningen, brandveiligheid, informatievoorziening en overige eisen.

“Ik ben er trots op dat we middels deze certificering de partijen die te maken hebben met de huisvesting van onze medewerkers, zoals opdrachtgevers, maar ook werknemers, omwonenden en gemeenten kunnen laten zien en de zekerheid geven dat onze huisvesting op orde is”, aldus directeur Bas Hermes.

Ook de minister toonde zich bij de uitreiking positief over het nieuwe keurmerk: "Het is goed dat arbeidsmarktpartijen deze handschoen zelf oppakken en zorgen voor goede huisvesting voor arbeidsmigranten".