MFA Nijnsel van de baan

Roois nieuws
Kerkdorp Nijnsel krijgt niet wat Olland al heeft. Nadat de gemeente alle kosten op een rijtje had bleek dat de kosten voor een Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Nijnsel zo hoog waren dat de haalbaarheid minimaal was. Daarom besloot het college van burgemeester en wethouders dat de gemeente geen verder onderzoek doet naar de haalbaarheid van een MFA in Nijnsel.SKOSO-directeur Frans de Baaij en dorpsraadlid Ad Maas reageerden teleurgesteld op het bericht.

Toen eerder dit jaar de verregaande plannen van het Integraal DorpsOntwikkelingsplansPlan werden gepresenteerd in zalencentrum De Beckart, werd het hele proces ‘on hold’ gezet door een opmerking uit de zaal. Waarom geen combinatie van De Beckart en de basisschool? De school zou immers toch een opknapbeurt krijgen van bijna vijf ton. Een flink bedrag. Dat bleek een onderzoek naar nieuwbouw waard. Afgelopen donderdagmiddag deelde wethouder van Rossum mede dat de uitvoering te duur wordt. “Een MFA zou in totaal ongeveer 4 á 5 miljoen kosten. Daar hebben we geen dekking voor”, legde Van Rossum uit.

Daarmee is de weg vrij om snel door te gaan met de ontwikkeling van de oorspronkelijke plannen. Het moet in een draf gebeuren, omdat voor 1 januari 2015 de eerste schop de grond in moet. Anders krijgt de gemeente geen ISV (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing) subsidie van 300.000 euro van de provincie. De gemeente legt precies hetzelfde bedrag bij voor een opknapbeurt van het Beckartplein en het Processiepark. Het idee is om de kerk, het park, het plein en het zalencentrum beter met elkaar in verbinding te krijgen. De week voor Kerst is de verkeersproef afgelopen die vrachtwagens over de Eimbert heeft gestuurd. Aan de hand van die uitslag wordt bepaald of het centrum vrachtwagenvrij wordt. Volgens Van Rossum gaat daar de voorkeur van veel dorpelingen naar uit.

Lees dinsdag verder in DMRK