Afbeelding

Finalisten Ollandse biljartkampioenschappen bekend

Roois nieuws
Afgelopen vrijdag werd de halve finale in café D’n Toel gespeeld. De halve finalisten speelden vol overgave voor een plaats in de finale. De vele toeschouwers hebben overwegend mooie en spannende partijen gezien.

In de eerste partij moest Bart v.d. Bergh aantreden tegen Wim v.d. Zanden. Wim bood de nodige tegenstand maar legde het uiteindelijk af. Wil Koolen ging matig van start maar herstelde zich tijdens zijn partij. Hij had toch nog 28 beurten nodig om zijn rivaal Mark v.d. Laar van zich af te schudden. Antoon Versantvoort ging aanvankelijk goed van start. Zijn tegenstander Gerard v.d. Tillaart bouwde zijn partij rustig op en speelde zich met een serie van 23 naar de finale. Jos Essens moest het nipt afleggen tegen Rien Kastelijn. Deze partij bleef tot het einde toe spannend omdat Jos de nodige sportieve tegenstand bood. De partij tussen Ad v.d. Bergh en Mark Verhagen moest verlengd worden. Ad maakte zijn partij uit terwijl Mark in zijn gelijkmakende beurt zijn ontbrekende vijf caramboles maakte (stand tien tegen tien). In de verlenging werd Ad winnaar. Michael Toelen liet voortreffelijk spel zien en was de smaakmaker van de avond. Michael had slechts 13 beurten nodig. Dit was tevens de kortste partij van de avond. Cees Bouter kwam vanaf het begin niet goed in zijn spel. In De Dorpsherberg wordt a.s. vrijdag 20 december aanvang 19.30 uur zowel het klassen kampioenschap als het algemene kampioenschap gespeeld. De wedstrijdleiding hoopt de 24ste editie van de Ollandse Biljartkampioenschappen af te sluiten met een fantastische finaleavond en wenst alle finalisten veel succes. Iedereen is vrijdagavond welkom in Café-Cafetaria-Zaal “De Dorpsherberg”.
Geplaatste spelers voor de finale.
Gerard v.d. Tillaart en Michael Toelen ( A klasse); Wil Koolen en Ad v.d. Bergh (B klasse); Bart v.d. Bergh en Rien Kastelijn ( C klasse).
Programma vrijdagavond 20-12-2013.
Klassen kampioenschap: 19.30 uur C-klasse. 20.15 uur A-klasse en 21.00 uur B-klasse. Aansluitend worden de drie wedstrijden om het algemeen kampioenschap gespeeld.