Afbeelding

Buitenschoolse opvang haalt met lipdub 275 euro op

Roois nieuws
De leerlingen van de buitenschoolse opvang van de openbare basisschool 'De Springplank' hebben een lipdub gemaakt. De opbrengst, van 275 euro die met de verkoop van de DVD is opgehaald, komt ten goede van het Wereld Natuur Fonds. Nu vraagt u zich wellicht af wat een lipdub is? Eigenlijk is het niet meer dan een videoclip, met daarin een groep playbackende mensen. Niet meer en niet minder.

Vorige week dinsdagavond was de première van de lipdub. De school was om gebouwd tot een kleine bioscoop en zoals in het echt ontbraken de hapjes, popcorn en natuurlijk de (alcoholvrije) champagne niet. De trotse hoofdrolspelers konden niet wachten om het resultaat aan hun (groot)ouders te laten zien.

Iets na zeven uur was het dan zover. Al meteen aan het begin van de film was het een gezellige boel. De presentatie van de hoofdrolspelers, waarvan sommigen niet te beroerd waren om 'gekke bekken' te trekken werkte, vooral bij jong, maar ook bij oud, op de lachspieren. Ook de lipdub zelf op 'Het is een nacht' van Guus Meeuwis deed het goed bij het publiek.

Na afloop is iedereen, hoe kan het ook anders, enthousiast. De ouders, de opa's en oma's, de begeleidsters hebben een daverend applaus voor de hoofdrolspelers. Een van hen, Merel, is maar wat trots. “We moesten achteruitlopen en steeds iemand aanwijzen. Het was niet moeilijk, maar we hebben ook veel geoefend”, zegt de inmiddels ‘jonge filmster'.

Dit was de vierde keer dat buitenschoolse opvang van 'De Springplank' geld inzamelde voor een goed doel. “De eerste drie keren ging het geld naar kindgebonden projecten, maar nu wilden de kinderen dat het geld naar de dieren ging”, zegt bso-begeleidster Yvonne Vos, “en dat doen we dan ook”.