Gemeenteberichten week 35

Roois nieuws Gemeentenieuws
Zebra in de Schijndelseweg ter hoogte van het Esso tankstation

Het is voor de jeugd uit Heikant en Kienehoef niet gemakkelijk om de Schijndelseweg over te steken. Daarom is, samen met de bewoners van de wijk Heikant, de openbare basisschool en de sportverenigingen gezocht naar voorzieningen om de oversteek gemakkelijker te maken. Dat heeft geleid tot een voorstel aan het college van burgemeester en wethouders om in de Schijndelseweg een voetgangersoversteekplaats (oftewel een “zebra”) aan te leggen. Het college heeft dat voorstel overgenomen en besloten de zebra aan te leggen.

Het verkeersbesluit ligt gedurende zes weken na de dag van deze publicatie ter inzage in het gemeentehuis. Het kan daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Belanghebbenden kunnen binnen de termijn van zes weken schriftelijk bezwaar maken tegen het besluit. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

----------------------------------------------------------

Stempas ontvangen?

Afgelopen zaterdag 25 augustus zijn de stempassen voor de Tweede Kamer verkiezingen van 12 september 2012 bij alle kiesgerechtigde inwoners van Sint-Oedenrode bezorgd.

Heeft u geen stempas ontvangen, of bent u uw stempas kwijt geraakt dan kunt u een vervangende stempas aanvragen bij het Klant Contact Centrum/Burgerzaken van het gemeentehuis.
U kunt een vervangende stempas aanvragen tot 11 september 2012 om 12.30 uur.
Let op: U kunt op 12 september alleen uw stem uitbrengen met een stempas en een (geldig) legitimatiebewijs!
Meer informatie: www.sint-oedenrode.nl  of www.verkiezingen2012.nl .

------------------------------------------------------------

Meldingen

Gevonden en Verloren Voorwerpen

Verloren voorwerpen
- Blauwe heren zomerjack
- Bruine herenportemonnee met pasjes
- Zwarte portemonnee met pasjes en geld
- Gouden armband
- Gladde trouwring met inscriptie 20-05-1954

Gevonden voorwerpen
- Lichtblauwe damesjack
- Geel tasje met inhoud

--------------------------------------------------------------

Gewijzigde openingstijden gemeentehuis donderdag 6 september

De openingstijden voor donderdag 6 september zijn als volgt:
Van 9.00 – 12.30 uur is alleen KCC/Burgerzaken geopend en vanaf
12.30 uur is het gemeentehuis gesloten.

---------------------------------------------------------------

Stimuleren van de woningmarkt Sint-Oedenrode
Het gemeentebestuur wil van u weten welke ideeën u heeft over de stimulering van de Rooise woningmarkt.

Opiniërende nota stimulering lokale woningmarkt Sint-Oedenrode
Zoals ook in andere Nederlandse gemeenten functioneert de woningmarkt in Sint-Oedenrode op dit moment niet goed. Wat kan de gemeente doen om de Rooise woningmarkt weer op gang te brengen?
Daarvoor heeft het college de opiniërende nota ‘Stimulering lokale woningmarkt Sint-Oedenrode’ vastgesteld. Daarin staan maatregelen die de gemeente zou kunnen inzetten. Op 20 september aanstaande buigt de gemeenteraad zich over deze maatregelen in een thema-bijeenkomst.

Uw mening
Om de gemeenteraad een zo breed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden zullen professionals uit het veld hun visie geven op het stimuleren van de woningmarkt.
Naast deze professionals willen wij onze inwoners betrekken. Daarom vragen wij u om uw mening te geven over de maatregelen in de nota of, indien u zelf goede ideeën heeft, deze aan ons kenbaar te maken.
De raad kan mede aan de hand van uw mening en de mening van de professionals in het veld de richting bepalen van het beleid.

Maatregelen in de nota
De complete nota vindt u op www.sint-oedenrode.nl/actueel/laatste-nieuws/Wat kan de gemeente doen om de Rooise woningmarkt weer op gang te brengen? U kunt de nota ook schriftelijk inzien. Deze ligt ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis.

Reageren
U kunt uw reactie per e-mail geven aan sbraams@sint-Oedenrode.nl  of schriftelijk via gemeente Sint-Oedenrode, mevr. S. Braams, Postbus 44, 5490 AA Sint-Oedenrode. U kunt reageren tot 13 september 2012.

------------------------------------------------------

Ontwerp bestemmingsplan Sint-Oedenrode Oost ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf donderdag 30 augustus 2012 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost” voor iedereen ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost”
Bestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost” voorziet in de herziening van twaalf oude(re) plannen. Het plangebied omvat grofweg het gedeelte van de bebouwde kom van Sint-Oedenrode ten oosten van de Schijndelseweg / Lindendijk en ten westen van de A50. Het is een beheerplan waarin bestaand beleid vertaald is. Er zijn echter ook enkele ontwikkelingen opgenomen, waaronder een aantal incidentele mogelijkheden voor woningbouw en een beperkte indirecte mogelijkheid tot zelfstandige kantoorvestiging op bedrijventerrein De Kampen. Alle stukken die betrekking hebben op deze ontwikkelingen liggen ter inzage bij het bestemmingsplan.

Beeldkwaliteitsplan Heikant wijziging 2012
In het beeldkwaliteitsplan Heikant is een geringe wijziging aangebracht, omdat het beeldkwaliteitsplan niet aansluit bij de verruimde bebouwingsmogelijkheden die in de meest recente bestemmingsplannen van de gemeente, waaronder Sint-Oedenrode Oost, zijn opgenomen. Deze nieuwe bouwvoorschriften zijn het gevolg van landelijke ontwikkelingen in het kader van deregulering, waardoor burgers meer ruimte en keuzevrijheid krijgen. Om deze strijdigheid op te lossen is er een wijziging aangebracht in het beeldkwaliteitsplan. De wijziging betreft het doorhalen van de zin in de 1e alinea van bladzijde 17 van het beeldkwaliteitsplan Heikant: “Bedoeling hierbij is dat er bij hoekwoningen aan beide straten het beeld van een voortuin ontstaat”.

Beschikking hogere grenswaarde
Bij een tweetal ontwikkelingen voor woningbouw, i.c. Eerschotsestraat 101 en Kleine Heisteeg / Groene Woud zal de geluidsbelasting boven de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder uitkomen. Daarom wordt voor het aspect geluid een aparte procedure gevolgd i.v.m. de vaststelling van een hogere grenswaarde. Ingevolge de Wet geluidhinder liggen de ontwerpbesluiten hogere grenswaarde met de akoestische onderzoeken tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage.

Inzage ontwerp
In het kader van de zienswijzeprocedure liggen met ingang van donderdag 30 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage:
- Het ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost” en bijbehorende stukken
- Het beeldkwaliteitsplan Heikant wijziging 2012
- Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Eerschotsestraat 101 en Kleine Heisteeg / Groene-Woud

Alle stukken zijn op de volgende locaties in te zien:
- De gemeentelijke website: www.sint-oedenrode.nl .
- De landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl .
- Het publieksplein van het gemeentehuis (geopend op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur).

Zienswijze ontwerp bestemmingsplan Sint-Oedenrode Oost
tijdens de periode van terinzagelegging is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad van Sint-Oedenrode, postbus 44, 5490 AA Sint-Oedenrode. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw Y. Meijkamp, team ruimtelijke ordening.

Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde
Tijdens de periode van terinzagelegging is het voor belanghebbenden mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te dienen ten aanzien van het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA Sint-Oedenrode. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw Y. Meijkamp, team ruimtelijke ordening.

--------------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Melding meerjarenvergunning
- Van Kiwanis Sint-Oedenrode voor het houden van de Klumpkesrace op 16 september 2012 op de Dommel nabij café Dommelzicht te Sint-Oedenrode.

-------------------------------------------------------------

Inzameling oud papier

Zaterdag 1 september
Ouderraad van basisschool Sint-Petrus; container tegenover speeltuin van 10.00 tot 12.00 uur;

Woensdag 5 september
Buurtvereniging Zwijnsbergen; container op Zwijnsbergen 3 van 10.00 tot 17.00 uur;

Permanente inzameling
-Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag.Tijdens de zomertijd van 08.00 tot 20.00 uur.

Inzameling wit- en bruingoed en grof huishoudelijk afval op vrijdag 7 september
Voor het aanbieden van dit afval heeft u een machtigingskaart nodig. Deze kaart is verkrijgbaar in het gemeentehuis (via www.sint-oedenrode.nl  of bij de receptie) en moet vóór dinsdag 4 september naar Van Kaathoven BV gestuurd zijn.

-------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Besluit verdaging reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Uiterlijke beslisdatum verlengd tot: Omschrijving
Eerschotsestraat 90 5491 AD 24-10-2012 Huisvesting arbeidsmigranten
Hertog Janstraat 2 5491 BT 24-10-2012 Huisvesting arbeidsmigranten
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
                         verzonden Omschrijving
Bremhorst 2 5491 LR 21-08-2012 Uitbreiding clubhuis
Sterrebos tussen nr 21 en de Koeveringsedijk - 22-08-2012 Kappen/herplant van 3 inlandse eiken
Lieshoutsedijk tussen nr 20 en de Eversestraat - 22-08-2012 Kappen van 6 Amerikaanse eiken
Haageind ong. - 22-08-2012 Kappen van 1 eik
Kinderbos tussen nr 7 en Hoogeind - 22-08-2012 Kappen/herplant van 1 eik
Hoogeind nabij nr 5 - 22-08-2012 Kappen van 2 berken
Kinderbos nabij nr 38 - 22-08-2012 Kappen van 1 eik
Hoogstraat nabij nr 62 - 22-08-2012 Kappen/herplant van 4 Amerikaanse eiken
Schubertstraat 2 5491 MV 27-08-2012 Aanleggen inrit
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Ontwerpbesluit uitgebreide omgevingsvergunning
Adres                   Postcode Omschrijving
Ollandseweg 148 5491 XC  Brandveilig gebruik tbv huisvesting seizoensarbeiders
Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 30 augustus 2012 ter inzage.

Verleende uitgebreide omgevingsvergunning
Adres                 Postcode Omschrijving
Zijtaartseweg 14 5491 SG Bouwen vleesvarkensstal en veranderen agrarisch bedrijf
Zwijnsbergen 3   5491 PL Bouwen stal voor jongvee en loods en wijzigen agrarisch bedrijf/dierbezetting
Hierop is procedure 3 van toepassing (zie procedurekader).

----------------------------------------------------------------