Genomineerde ‘Ondernemer van het Jaar 2012’: VDZ trading

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
Er zullen nog meerderen volgen maar de eerste genomineerden voor de verkiezing ‘Ondernemer van het Jaar 2012’ zijn bekend. Roel van der Zanden van VDZ trading is één van hen. VDZ trading is een familiebedrijf waar veel Rooienaren van hebben gehoord en het logo van herkennen. De kans is echter klein dat ze precies weten wat de onderneming doet. Daarom ging DeMooiRooiKrant in Nijnsel op bezoek om opheldering te vragen.

Allereerst proficiat met de nominatie. Ben je er blij mee?
“Ja zeker. Er is iemand die ons heeft aangemeld. Hij heeft het van tevoren gevraagd en we hebben toegestemd. Onze accountant gaf eigenlijk de doorslag. Hij zei: ‘Jullie hebben een uniek bedrijf en het wordt tijd dat jullie aan Sint-Oedenrode laten zien wat er hier gebeurt.’ Daar had hij wel een punt, want er is niet veel bekend over ons. Zo weet niemand dat we in Irak de eerste twee nieuwe slachthuizen hebben gebouwd van na de oorlog. Dat is toch wel bijzonder. Daarnaast is het goed om in deze tijd van drukte ook even stil te staan bij hoe het allemaal gaat. Het is nu een goed moment om het bedrijf eens tegen het licht te houden.”

Inderdaad, dat maakt een bedrijf uniek. Maar wat doet VDZ trading dan precies?
“We handelen in gebruikte en soms nieuwe slachttechniek. De inkoop doen we voornamelijk in Europa en we verkopen de machines in alle delen van de wereld. Van Zuid-Amerika tot Australië, maar ook in Afrika en vooral veel in het Midden –Oosten. Het zijn vaak landen die een beetje in opkomst zijn. Zodra er wat geld is investeren ze dat in machines die de voedselveiligheid en hygiëne verbeteren. Meestal komen ze dan bij ons uit, omdat nieuwe machines gigantisch duur zijn. Het voordeel van ons bedrijf is dat we heel flexibel zijn, we zijn maar met zeven mensen en toch bestrijken we de hele wereld. Dat komt natuurlijk ook omdat we ontzettend veel goede contacten hebben.”

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week