Pleegzorg helpt, helpt u mee?

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Informatieavond pleegzorg, 7 februari in Den Bosch en 29 februari in Oss. Iedereen vanaf 21 jaar met gezond verstand, doorzettingsvermogen, geduld en humor kan pleegouder worden. Getrouwd, samenwonend of alleenstaand, homo of hetero, arm of rijk, autochtoon of allochtoon, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat u er kunt zijn voor een pleegkind. Dat u uw eigen leven op orde heeft en dat u een kind warmte en structuur kunt bieden.

Voor welke kinderen zoeken wij nu eigenlijk pleegouders?
Eigenlijk is daar geen standaard antwoord op te geven. Als het met een kind of jongere in het eigen gezin niet goed gaat, wordt steeds vaker een beroep gedaan op pleegouders. Pleegzorg biedt een kind dat niet meer thuis kan wonen tijdelijk of voor langere tijd het beste perspectief op een fijne jeugd. Op dit moment zijn wij hard op zoek naar pleeggezinnen voor kinderen vanaf 10 jaar. Daarnaast is er veel vraag naar pleeggezinnen voor meerdere kinderen (zusjes en/of broertjes).
Een pleegouder staat er niet alleen. Oosterpoort zorgt voor een zorgvuldige voorbereiding en professionele begeleiding. Daarnaast ontvangt een pleegouder een redelijke onkostenvergoeding.

INFORMATIEAVOND
Tijdens een informatieavond worden alle kanten van pleegzorg op een heldere en realistische manier belicht en vertelt een ervaren pleegouder over de eigen ervaringen. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.
Op dit moment staan de volgende data op de planning:
- 7 februari in Den Bosch (van 20:00 tot 22:00 uur)
- 29 februari is Oss (van 20:00 tot 22:00 uur)
Deelname is vrijblijvend en verplicht tot niets! Meer informatie? Bel (0412) 46 53 45, mail
pleegzorg@oosterpoort.org  of kijk op www.oosterpoort.org .