Gemeenteberichten week 4

Roois nieuws Gemeentenieuws
Welk welkom past bij Sint-Oedenrode? Uw mening telt!

De gemeente Sint-Oedenrode heeft bij de belangrijkste toegangswegen twee borden staan. De borden staan beiden voor het groene karakter van de gemeente: “Groenste dorp van Nederland / Entente Florale” in 1999 en“Groenste dorp van Europa” in 2000. Natuurlijk zijn dit titels waarop we trots (mogen) zijn. Maar anno 2012 vinden we het tijd voor iets nieuws !

Brainstorm
Om een goede welkomsttekst op te stellen hebben we allereerst een brainstorm georganiseerd. Daaraan deed een afvaardiging van de gemeenteraad, college, ondernemers en het onderwijs mee. Doel was om te komen tot een welkomsttekst die goed past bij de gemeente Sint-Oedenrode. Belangrijk daarbij zijn de volgende vragen: Welke kernkwaliteiten heeft onze gemeente? Waarmee willen we ons op de kaart zetten? Uit deze brainstormsessie kwamen drie favoriete slogans, maar het bleek best lastig. Daarom vragen we iedereen om met ons mee te denken!

Denk mee over een welkomsttekst!
We stellen het op prijs als u met ons meedenkt. U kunt uw voorkeur aangeven voor één van de drie welkomstteksten – of uw eigen creatieve idee met ons delen. Op voorhand zijn wij blij met elke reactie. We willen namelijk een welkomstgroet waar heel veel inwoners van Sint-Oedenrode zich in herkennen.
Onder alle inzenders verloten we een tegoedbon van € 25,00.

Stem uitbrengen
U kunt stemmen op de volgende drie welkomstteksten:
1. Roemrijk Rooi, natuurlijk mooi!
2. Gemoedelijk, gastvrij, groen!
3. Bruisend Rooi, natuurlijk mooi!

Uw reactie kunt u geven via het formulier op onze website. Hier kunt u ook uw eigen creatieve idee invullen. Wilt u in aanmerking komen voor de tegoedbon? Vul dan ook uw gegevens in. U kunt meedoen tot 1 maart 2012. 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Meldingen

Gevonden en verloren voorwerpen

Gevonden voorwerpen
- Zilveren theelepeltje met inscriptie TEUN

Verloren voorwerpen
- Blauwe handschoen
- Bril met beschadigd rechterglas
- Lange zilveren ketting met een hart

Team Klant Contact Centrum 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Aanleg vrijliggend fietspad langs de Veghelseweg/A50

Op maandag 30 januari 2012 begint aannemer van Rosmalen met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Veghelseweg. Het fietspad komt te liggen in de berm van de Veghelseweg tussen de Postdijk en de Koeveringsedijk. De weg is tijdens de aanleg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het fietspad is naar verwachting binnen 6 weken klaar. De duur van de werkzaamheden kan uitlopen bij slechte weersomstandigheden.

Team Infrastructuur en Groen

-------------------------------------------------------------------------------------------

Drempels in toegangsweg naar sportpark “De Neul”.

Op de toegangsweg naar het Sportpark de Neul zit veel fietsverkeer. De weg kent kruisende fietsers, die vanaf de Hildewarelaan komen en richting het zwembad gaan, of terug. Ook de fietsende sporters uit het oostelijk deel van Sint-Oedenrode maken gebruik van de weg, die overigens officieel Dommelpark heet.

Er werd erg hard gereden op Dommelpark. Dat autoverkeer leidde tot onveilige situaties voor de fietsers. Daarom is op uitdrukkelijk verzoek van de politie een pilot gestart met sterk remmende drempels. De drempels zijn ruim een week geleden aangelegd. Vorige week zijn ze enigszins aangepast zodat fietsers en ander langzaam verkeer geen last van de drempels hoeven te ondervinden.

Team Infrastructuur en Groen 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Donderdag 26 januari
- KVO Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 07.00 uur.

Zaterdag 28 januari
- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos tussen 09.00 en 12.00 uur.
- Ouderraad basisschool Nijnsel; kraakperswagen op de parkeerplaats tegenover de basisschool aan de Jasmijnstraat 11 a, van 8.00 tot 12.00 uur.

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag.

Economie Vrije tijd en Onderwijs 

---------------------------------------------------------------------------------------------

W E T M I L I E U B E H E E R

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4a, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 1 september 2011, aangevuld 13 december 2011 heeft M. van den Berg medegedeeld dat hij voornemens is uit te breiden middels het oprichten en uitbreiden van een varkenshouderij. Het betreft het oprichten van een stal voor het houden van 22.900 opfoklegkippen en het wijzigen van bestaande stallen voor het houden van 37.000 opfoklegkippen aan de Zijtaartseweg 17 te Sint-Oedenrode. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. artikel 7.2 lid 1 onder b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode hebben besloten dat door M. van den Berg géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om omgevingsvergunning krachtens artikel 2.1 lid 1 onder e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit. Naar de mening van burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf donderdag 26 januari 2012 gedurende zes weken ter inzage op het Publieksplein in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan bij vergunningverlening in het kader van de Wabo aan de orde worden gesteld.

Sint Oedenrode, 10 januari 2012
Burgemeester en wethouders van Sint Oedenrode

----------------------------------------------------------------------------------------------

Fotowedstrijd Gemeentegids 2012-2013

In mei van dit jaar verschijnt de nieuwe gemeentegids van de gemeente Sint-Oedenrode. Deze keer willen we de gids niet alleen vóór u maken, maar ook met u. Daarom organiseren wij een fotowedstrijd, waarbij de winnende foto’s een plaats krijgen in de gemeentegids.

Geniet u ook zo van onze mooie gemeente? En heeft u afgelopen periode een mooie foto gemaakt? Doe dan mee aan onze fotowedstrijd! Uw foto(’s) worden beoordeeld door een jury bestaande uit burgemeester Peter Maas, Hans van de Ven (amateurfotograaf) en Marjan Roijackers (communicatie gemeente Sint-Oedenrode).

Hoe doet u mee?
Wanneer u mee wilt doen aan de fotowedstrijd, dan kunt u tot en met vrijdag 3 februari uw foto(‘s), maximaal 2, sturen naar mroijackers@sint-oedenroden.nl , t.a.v. Marjan Roijackers onder vermelding van uw naam en adresgegevens. Kijk voor de voorwaarden op onze site www.sint-oedenrode.nl  

Prijzen
Alle winnende foto’s worden beloond met een plaats in de gemeentegids en de drie beste foto’s belonen we nog met een waardebon van € 75,- (eerste plaats), € 50,- (tweede plaats) en € 25,- (derde plaats).
De winnende foto’s worden in maart bekend gemaakt. De winnaars krijgen schriftelijk bericht.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Marjan Roijackers, tel.nr. (0413) 481 911of via e-mail mroijackers@sint-oedenrode.nl   Wilt u dat uw foto een jaar lang te zien is in de nieuwe gemeentegids? Pak dan uw camera en maak de winnende foto!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Ingekomen aanvragen
In de periode van 17 januari tot en met 23 januari 2012 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:
- van café Oud Rooy voor het organiseren een Halfvastenspektakel van 16 tot en met 18 maart 2012 in een tent op de Markt te Sint-Oedenrode.
Tegen voornoemde binnengekomen aanvraag (evenementen)vergunning staat nog geen bezwaar open.

Verleende evenementenvergunningen en ontheffingen
- Aan het Eindhovens Dagblad voor het organiseren van een promotietour op 5 en 6 oktober 2012 op het Kerkplein te Sint-Oedenrode.
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende verklaring van geen bezwaar
- Aan supportersvereniging de Eerdse Renners voor het organiseren van een veldtoertocht op 25 februari 2012 in Sint-Oedenrode.


Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning
Adres                  Postcode Ingekomen Omschrijving
Kofferen 23         5492 BL 17-02-2012 Wijzigen gevel ivm aanbrengen reclame
Donderdonk 4     5492 VJ 16-01-2012 Plaatsen brandcompartiment in bedrijfsgebouw
Sluitappel 65        5491 TS 17-01-2012 Aanbrengen gevelreclame
Nijnselseweg 42  5492 HE 17-01-2012 Aanleggen inrit/uitweg
Vresselse Akkers 9 5491 PG 18-01-2012 Gedeeltelijk slopen schuur
De bekendmaking van binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning is uitsluitend ter kennisgeving.

Besluit verdaging reguliere omgevingsvergunning
Adres          Postcode Uiterlijke beslisdatum verlengd tot: Omschrijving
Laageind 7  5491 XH 06-03-2012 Woningsplitsing
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres                              Postcode  Besluit
                                                        verzonden Omschrijving
Hildewarelaan 10            5491 GG  18-01-2012 Plaatsen dakopbouw
Ravelstraat 2                   5491 MB  18-01-2012 Plaatsen dakkapel achterzijde
J.M. van Gerwenlaan 26 5492 GE   18-01-2012 Aanleggen inrit
Waterhoef 2                    5492 NA  19-01-2012 Gewijzigd uitvoeren bouw agrarische bedrijfswoning
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Ontwerpbesluit uitgebreide omgevingsvergunning
Adres                      Postcode Omschrijving
Zwijnsbergen 3        5491 PL Veranderen van agrarisch bedrijf met vleesvarkens, activiteit milieu en bouwen.
Meierij 8                 5491 GD Verbouwen van appartementencomplex met kinderdagverblijf
Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 26 januari 2012 ter inzage.

Verleende uitgebreide omgevingsvergunning
Adres                          Postcode Besluit
                                                  verzonden Omschrijving
Ollandseweg 119/119 a 5491 XA 18-01-2012 Brandveilig gebruik en tijdelijke ontheffing bestemmingsplan tbv kinderdagverblijf
Hierop is procedure 3 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende Drank- en Horecavergunning
Adres       Postcode Omschrijving
Heuvel 21 5492 AC Besluit Drank- en Horecavergunning
Hierop is procedure 3 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 26 januari 2012 ter inzage.