Huiselijk geweld: nu is het genoeg!

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik, financiële uitbuiting. Niet iedereen weet dat huiselijk geweld meer vormen kent dan alleen lichamelijke mishandeling. Over huiselijk geweld praat je liever niet. Als slachtoffer schaam je je, ben je bang of wil je de ander niet in problemen brengen. Als pleger ben je bang voor de gevolgen als je hulp zoekt. Maar huiselijk geweld stopt nooit vanzelf. Een eerste stap naar een oplossing is erover praten met bijvoorbeeld een vriend(in) of het Steunpunt Huiselijk Geweld.

Hulp zoeken
David en zijn vriendin weten hoe moeilijk het is om de eerste stap richting hulp te zetten. David heeft uit woede zijn vriendin meerdere malen geslagen.
“Elke keer had ik achteraf spijt. Ik hou veel van haar, maar ik kon mezelf niet beheersen. Nadat het weer was misgegaan, heb ik al mijn moed verzameld en ben ik op zoek gegaan naar hulp. Voor ons allebei. De mensen van het Steunpunt hebben ons samen weer op weg geholpen.”

Steunpunt Huiselijk Geweld
Slachtoffers, plegers, familieleden, buren of vrienden kunnen eenvoudig de eerste stap naar hulp zetten door anoniem het Steunpunt Huiselijk Geweld te bellen: 0900 - 1262626 (vijf cent per minuut). De hulpverleners van het Steunpunt kunnen inschatten wat in een bepaalde situatie de beste aanpak is. Als je belt, geven zij direct telefonisch advies. Soms is dat al voldoende om zelf verder te kunnen. Maar soms is advies alleen niet voldoende. Bijvoorbeeld bij acute dreiging. Dan kan het Steunpunt ervoor zorgen dat hulpverleners of soms zelfs de politie worden ingeschakeld.

Zet zelf de eerste stap
Het Steunpunt Huiselijk Geweld kan helpen om geweld te laten stoppen. Maar jij
neemt de eerste stap. Daarmee help je jezelf. En ook de ander.
Bel daarvoor 0900 -1262626 of kijk op www.steunpunthuiselijkgeweld.nl.