Nijnsel heeft eindelijk vizier op scherp

Met negen doelpunten uit tien wedstrijden kun je niet bepaald spreken van een droomvoorhoede. Je voorhoede bestaat echter nooit alleen uit drie, vier spelers maar ook de mannen erachter moeten in een good shape zijn en de voorwaartsen regelmatig voeden.

Afgelopen zondag kwam DVG uit Liempde op bezoek. Een ploeg die lang in de tweede, derde klasse vertoefde, daarna afzakte naar de vijfde klasse maar vorig seizoen eindelijk weer een stukje omhoog kroop. Kortom, het was jaren geleden dat beide teams met elkaar de degens kruisten. DVG kende evenals Nijnsel een moeizame competitiestart maar met vier overwinningen op een rij hebben ze inmiddels het rechterrijtje stevig achter zich gelaten. Nijnsel kwam vorige week in Aarle uit verslagen positie terug, dus dat kan duiden op een juiste wedstrijdmentaliteit.
De vele toeschouwers zagen een kabbelend begin waarin niet veel noemenswaardigs gebeurde. Na een kwartier werd dat anders. Na een voorzet kopte de spits van DVG vallend en doeltreffend in en Nijnsel moest weer eens achter de feiten aan. Drie minuten later kwam het antwoord door een venijnig schot in de hoek maar de Liempdse goalie lag daar helaas voor Nijnsel ook. Het zonnetje dat om half drie nog vrolijk scheen werd nu verdrongen door een witte deken van mist zodat voor de toeschouwers zich een bizar schouwspel afspeelde. Elf minuten voor rust viel de verdiende gelijkmaker; Van der Rijt lanceerde Lars van Zutphen die de doelman kansloos liet; 1-1 en tevens de ruststand.
Toen vele tribuneklanten in de kantine nog nipten van de Hollandse Middag, schoot Koen Berkvens de bal tegen de touwen; 2-1. Precies een kwartier later, in de 61e minuut, soleerde Paul van der Rijt de zestien binnen en botste vervolgens tegen een muur van mist en verdedigers op, pingel! Het ‘slachtoffer’ ging zelf over tot verzilvering met een strak schot door het midden. Weer een kwartier later bracht Bas Verbakel de Nijnselse vreugde op een nog hoger plan door na goed doorzetten de 4-1 op het scorebord te toveren. Wat een weelde! Drie minuten later maakten de bezoekers de 4-2. Dat was af te lezen uit het feit dat Nijnsel mocht aftrappen. Diep in blessuretijd maakte Lars van Zuthpen tenslotte zijn tweede en tevens aan alle onzekerheid een eind; 5-2. Ongekend dit seizoen op sportpark Den Eimert.
Aanstaande zondag is er een inhaalprogramma en speelt Nijnsel niet. De laatste twee speelzondagen zijn dan voor de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Zij kunnen hun borst natmaken…..