Ollandia verslaat Odiliapeel in boeiend duel

Opnieuw een zonnige dag, opnieuw drie punten. We mogen op dit moment niet klagen bij Ollandia want de prestaties zijn boven verwachting. Na 3 mindere wedstrijden tegen de ploegen uit de onderste regionen waarin wel gewonnen werd moest Ollandia zondagmiddag aantreden tegen Odiliapeel/Braksgroep. Deze ploeg was de laatste 4 weken goed op dreef en zou een lastige tegenstander kunnen worden.

In de wedstrijd bleek dat ook zo te zijn. Beide ploegen waren in de eerste helft volledig aan elkaar gewaagd en allebei wisten weinig kansen te creëren. Het spel ging in een hoog tempo op en neer waarbij de aanvallers onvoldoende het balletje vast konden houden. Kleine kansjes waren er wel voor Stefan Erven en Rob van der Heijden, net zoals er voor Odiliapeel ook een aantal kansjes waren. Wat wel opviel was dat beide ploegen met veel inzet en bezieling de duels aangingen waar bij de sportiviteit nimmer geweld werd aangedaan. 0-0 ruststand.

Na rust kwamen er meer kansen en dus ook doelpunten. In de 46e minuut schoot Stefan Erven net naast nadat William Bekkers een bal prima op hem teruglegde. Nog geen minuut later kwam Bart vd Tillaart in een prima scoringspositie maar zag zijn schot toch nog geblokt. Het scorebord gaf de 50e minuut aan toen Bart vd Tillaart zich prima vrijspeelde en een uitstekende pass verstuurde naar de goed vrijgelopen Stefan Erven. Dat deze dit soort kansen wel weet te benutten heeft hij de afgelopen wedstrijden al laten zien, 1-0. Vanaf dat moment was Ollandia de bovenliggende partij en kreeg ook nog kansen om de score uit te breiden. O.a Sietse de Jong zag zijn schot net naast gaan nadat hij prima was vrijgespeeld door een steekpass van Rob van der Heijden.

De 1-1 kwam letterlijk uit de lucht vallen want een onschuldige voorzet werd helaas los gelaten door, de verder uitstekend keepende, Tom Wouters en was het Rick Ivits die de bal binnen kon tikken. Maar Ollandia ging niet bij de pakken neerzitten en nam wederom het initiatief. Goed doorzetten van Bart van de Tillaart deed Paul van Driel in balbezit komen die met een breedtepass Rob van der Heijden wist te bereiken die op de rand van de zestien de bal uitstekend binnenschoof en Ollandia weer aan de leiding bracht. Hierna ging Odiliapeel alles of niets spelen en kwam Ollandia steeds meer onder druk. Toen in de 75e minuut Rene Raaijmakers met zijn 2e geel mocht vertrekken braken er helemaal benauwde minuten aan. Maar Ollandia bleef voetballen en kwam zelfs op 3-1 nadat de keeper van Odiliapeel een schot van Richard Markus niet onder controle kreeg en Stefan Erven er als de kippen bij was om dit buitenkansje te verzilveren. In de 85e minuut kwam Odiliapeel toch weer terug in de wedstrijd, Hans Adam maakte een prima aanval koel af. Toen was het nog 10 minuten flink billen knijpen want Odiliapeel bleef de ballen er maar in pompen.

Gelukkig werd de verdiende overwinning over de eindstreep getrokken en konden trainer Gerard van Zutphen en ass. trainer John Hagelaars opgelucht adem halen. Volgende week spelen we de topper tegen medekoploper Vow, die op basis van een beter doelsaldo de 1ste periode wist te veroveren.