Hockey:Concordia – Sint Oedenrode D1

Op zondag 9 oktober stond de uitwedstrijd tegen Concordia voor de dames van MHC Sint Oedenrode op het programma. Na vorige week thuis drie punten winst tegen de Hopbel te hebben gepakt, gingen de dames na een harde week trainen met volle moed richting Roermond. Concordia en Rooi hebben elkaar in de voorbereiding al een keer getroffen: Rooi won toen na een lastige wedstrijd met 1-0. Concordia speelt echter al een tijd in de eerste klasse en ook zij hebben sinds dit jaar een nieuwe coach. Een tegenstander die dus niet onderschat mag worden!

Tijdens de aanloop naar zondag toe werd nog eens benadrukt dat dit een belangrijke wedstrijd was om een gat te slaan tussen de onderste ploegen en dames 1. Beide teams begonnen fel en sterk aan de wedstrijd. Concordia wist als eerst een kans op goal te creëren. Die kans werd niet benut, waarna Rooi de bal onderschepte en een tegenaanval startte. Die tegenaanval resulteerde in een schot op goal. Annelous Oerbekke sloeg de bal hard richting de goal, maar raakte hierbij de paal. De dames van Rooi kwamen niet geheel in hun eigen spel, waardoor Concordia er makkelijk uit kon komen en een strafcorner wist te forceren. Deze corner werd prachtig tegengehouden door de lijnstop Hilde Sijbers. Door beide teams werd een aantal kansen gecreëerd, maar niet benut en dat bracht de ruststand tot 0-0.

In de rust werd een peptalk gegeven en werd de dames op het hart gedrukt dat ze moesten blijven knokken om hier met punten weg te gaan. Als er met zijn allen hard geknokt zou worden dan zat deze mogelijkheid er zeker in.

De dames begonnen erg sterk aan de tweede helft. Er werd goed gecombineerd waardoor Rooi meer op de helft van Concordia te vinden was. Hierdoor werd er meteen een strafcorner gepakt, maar helaas werd de bal niet goed gestopt. Toch bleef Rooi knokken en lieten de dames in de tweede helft een mooier spel zien met vele combinaties. Er werd hard gevochten door de dames om de bal van Concordia af te pakken en zo wist Rooi vaak in de cirkel van Concordia te komen. Hieruit werden een aantal strafcorners behaald, maar helaas werden de strafcorners niet benut. Ondanks de vele kansen die Rooi wist te creëren, wilde het niet lukken de bal achter de doellijn te krijgen. Dit resulteerde in de eindstand 0-0.

Rooi is na de eerste wedstrijd goed op weg en blijft punten pakken. Komende week zal er weer hard getraind worden om in de volgende wedstrijd thuis tegen Breda punten te kunnen pakken.